Shoplinks.Asia

Monday, August 10, 2015

Oh My Ghost! ~ K Drama.

antara cita korea yg sedang Mummy Ayu layan sekarang nie
Oh My Ghost
cita nie takde kat astro
tapi Mummy Ayu terjumpa kat online
sekali tgk..best gak..
terus layan

kat korea pun..masin ongoing lagi
minggu ni baru episod 12
so far... memang best & layan!!

jom Mummy Ayu cita sikit key..

cita ni mengisahkan Na Bung Sun..
dia nie keja sbg pembantu chef kat sebuah restoran ni..
pada masa yg sama..dia minat ngan chef...owner restoran tu..
Sun Woo
tapi Bung Sun ni pemalu, pendiam..tak pandai bergaul
senyap & baik jer
apa orang suruh...dia buat jer...

satu hari....ada satu hantu/ roh ni... Soon Ae
dia ni hantu yg masih virgin and..tak tau la kenapa..
dia tak leh ke alam lain...
so..dia masuk dlm badan Bung Sun...
and. dia gunakan Bung Sun..utk goda chef Sun Woo 

tetiba Bung Sun ni jadi seorang yg happy go lucky, ceria....
semua org pun notice
termasuk la Sun Woo tu
mula2 target Soon Ae (hantu) ni...nak tido ngan Sun Woo...
pas tu..boleh la dia masuk ke alam lain..(konon2)
tapi...makin lama...dia pun makin suka gak ngan chef tu
yang Bung Sun tu..memang suka la
dia terima Soon Ae pinjam badan dia...
dgn syarat....chef tu akan suka ngan dia
macam2 yg jadi..of coz
chef tu pun heran...sbb kadang2 Bung Sun happy go lucky, kadang2 dia mcm pemalu
but...makin lama...dia pun suka sama
:-)
time ni sweet & romantik sgt
but...confuse gak
sbb chef ni...suka kat sapa?
kat hantu ker kat Bung Sun
kesian pun ada...sbb chef ni tak tau...perkara yg sebenarnya
but..tu yg buat cita nie lagi best
and..buat kita lagi nak tgk
sbb nak tau...

plus....suka sgt ngan personaliti chef tu..
smart, encem, bergaya, confident sgt..
emmm...
cuci mata sambil tgk cita ni tau!!
he he he..

satu lagi watak..yg menarik perhatian...
mamat polis ni..
dia ni..adik ipar kepada chef ni
dia kawin ngan adik perempuan chef ni..
which it...lumpuh sbb kena langgar lari
but..mamat polis ni..kadang2 baik, kadang2 jahat
emm..confius jab..
but..of coz..akan direveal....kenapa dia mcm tu and siapa dia sebenarnya..
nama..ntah sapa tah


Mummy Ayu baru layan sampai episod 10
minggu ni...dah kuar dah ep 11 & 12
Mummy Ayu selalu tgk kat good drama...
sapa2 nak layan gak..
:-)

tak sabar nak tau endingnya..rasa tak panjang sgt ni..

1 comment:

AyuArjuna BiGoshh said...

kena carik ni..

nampak best sangat..

tq for sharing this ayu....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno