DEMAM!!!

Semuanya bermula pada sabtu
jam 3 pagie...My hero...Ian bangun sambil nangis
"mummy...atit, nak bat.."
(mummy, sakit, nak ubat..)
sedihnya mummy..
terus peluk dia..panas.. batuk pun ada
amik suhu..38.3'C...panasnye
terus kasi ubat demam plus mandikan dia sikit
nasib dia mau plak mandi coz ye la baru kul 3...
lepas je breakfast terus gie kinik
lucky daddy pun off day
yang my princess kena inject...

nie la rupa nyehero yang demam...sian dia
tapi kejab kejab je macam nie..
most of the time dia
terlompat-lompat walaupun badan panas
tapi bagus coz tak de la risau sangat
makan ubat pun no problem...
hero la katakan
hari ahad....petang pas tok umi & tok abah balik
(amik acu & wanie balik seremban tukar ngan apiq)
iris plak demam...tak la panas sangat tapi batuk pun ada
daddy balik quite lambat
so...isnin pagie-pagie mummy pun bawala ke kinik
ditemani apiq...
iris demam n batuk n flu
check ian sekali lagie coz macam tak ok lagie
batuk pun teruk
dia tak mau makan sangat...
ubat pun nak habis tapi tak ok
tapi doc kata tak de yang serius
so..isnin mummy emergency leave
selasa pagi, iris still demam
so, tak sedap plak nak tinggalkan dia baby sitter
pukul 5 lebih msg kat akak kat opis sambung cuti..
petang tu...ian panas balik badan sampai 38'C lagie
aik...tak ok lagie?
mummy dah risau
lepas maghrib, daddy balik...pegie klinik lagie
doc suggest kan masuk wad
alamak....!
tapi doc kata demam dia memang tinggi, kahak pun banyak
but dia aktif
kalu masuk wad takut dia tak happy
lagie lambat baik
so...doc kasi ubat yang kuat sikit
rabu..cutie lagi
pagi tu iris plak batuk teruk sangat
tidur 5 minit, batuk, bangun, nangis...

nie la rupa iris yang tertido tapi sekejab sangat
tu pun nak mummy peluk
daddy balik ngan suar chef dia
terus gie sepital
sampai sepital...iris relax je...
tak dengar batuk, tak nangis langsung
(mummy dah suspen, takut daddy marah..tapi tak de pun..lega)
alang alang dah samapi sepital
check aje la
doc kata batuk biasa, tekak merah, demam 37'C
so amik ubat, hantar daddy gie hotel, balik umah,
makan ubat (walaupun mummy kena sembur)
baru dia nak tido...
malam tu dua dua dah makin kurang
so boleh la mummy gie work esok...(khamis)
naik je keja..buka blog (windunye)
dapat good news..iris menang!..sukanye!
but at this moment...
mummy yang flu + sakit tekak + nak demam pun ada....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Ala ciannya dia..

    Make sure mummy pon makan ubat..nnt 1 family dmm!!

    Ian hero mana bleh dmm lama2..Sy pon dmm kat sini..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...