Sedih sangat....

sedih sangat nie
makin menjadi selsema Mummy Ayu
tadi jalan jalan...terjumpa blog nie
sedih sangat
she just lost her second son last month
sedih sangat la...
to Kak Baya...be strong ye kak!!
I know...memang senang nak kata...be strong
berata mata memandang, berat lagi bahu yg memikul
leh bayangkan mcm mana
ye lah anak anak Akak lebih kurang baya
anak anak Ayu gak
yg sulong 4 years plus
yg second 1 year plus
sama je...
beza bulan je...
spechless la....
apa pun semoga Arwah Dzafri dicucuri rahmat
and orang kata anak yg meninggal dulu daripada Ibu
akan tunggu di pintu syurga nanti...
---
rasanya leh bayangkan how my Ibu feel dulu
actually ada same situation gak
adik Mummy Ayu yg no 3 lelaki
past away gak (story lama yer)
waktu umur dia time tu 3 tahun
Mummy Ayu time tu 7 tahun (darjah 1)
tahun 1989 kalu tak silap
dia meninggal sebab demam panas & kancing gigi
time tu me..tak faham menda sgt
but ingat lagi Ibu time tu..kuat sangat
bila rasa dia sedih je..
mesti dia gi amik air sembahyang
me...leka main ngan sedara
but bila pak haji panggil
cium dahi arwah untuk yg terakhir kali tu
baru sedar that my adik dah tak ada
baru sedih...and I refuse to kiss him
coz sedih sgt, tak nak lepas kan dia
kalu dia ada sekarang, dah bujang dah dia
MOHD RIZAL BIN ALWI
he was a hensem boy..
armbut dia color gold..kerinting..
good boy sangat..
and..bila Mummy Ayu baru dapat Ian (my hero)
Mummy Ayu ada mimpi ada seorang lelaki pakai serba putih
main main ngan Ian...tak cakap apa apa pun dalam mimpi tu
and I was thingking that is my adik Ijal
nak jumpa anak buah dia
and I do miss him sometime
Al-Fatihah....

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. ayu, sedihnyer cerita u nie....

    ReplyDelete
  2. huhu..kita pn dh baca story mommy tu..kesian kan..huhu sedihhh..

    ouh touchingnya baca story ur brother main ngn Ian..huhu..

    ReplyDelete
  3. sedih + speechless baca n3 ni...semoga anak2 kita panjang umur..

    ReplyDelete
  4. ko confirm ke yg dtg tu arwah adik ko? bukan Dato Ko eh? bukan laki aku eh?...or bukan pak zaini kan? or bukan aku kan yang memakai serban?.....huhuuhuhu

    ReplyDelete
  5. miera ~ amin!

    fida ~ emm..cedihkan?

    suziey ~ ah ah..sedih sgt..bab mimpi tu memang betul...Ayu kasi tau Ibu, my Ibu pun kata tak mustahil...sebab Ian is anak buah pertama/ cucu sulong on my side..

    Damia/Nana ~ yes..semoga anak anak kita panjang umur, sihat selalu..amin!

    Net ~ orang sedih sedih, ko buat lawaklak..sabar je la..

    ReplyDelete
  6. Intan pon dah baca gak...mmg sedih sgt spi menitis airmata :(

    Waaa nama arwah adik ayu lebih kurang my hubby's name gak ye...sedih kan kalo kita ingat kembali kenangan itu...

    ReplyDelete
  7. Intan ~ sedih kan?

    nama my bor sama ngan nama hubby u..:-)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...