Astro Ultra

last week
Mummy Ayu tukar decorder astro
dr astro biasa ke astro ultra
wahhhh...
mcm ultraman plak
he he he
Mummy Ayu pun x tau pun
bila dpt call..utk tukar decorder tu
baru tau & baru la start google
apa itu astro ultra

 

minggu sebelum tu
dpt call dari astro
offer utk tukar ke astro ultra ni
sbb Mummy Ayu nya bill lebih dr rm100
and..dah lama pakai astro...katanya
so ... dpt tukar decorder free & bill pun remain sama
tak de caj apa2
ok je la kan?

katanya dalam masa 10 hari
sekali x sampai seminggu pun
dpt call nak pasang...hari keja
Mummy Ayu request la hari khamis .. PH
dia kata ok
so..khamis pagi..sampai dah technition astro tu

kecik je decorder baru ni
besar skt dr tapak tangan
utk astro ultra ni
kena ada internet kat umah
sbb semuanya guna wifi
no more smart card..
semua movie or drama yg kita record akan disimpan dlm cloud
so..memang kena ada internet


apa kelebihan astro ultra???

1st...decorder kecik
comei je & senang nak letak la
kalu takde cabinet..rak pun cukup

2nd...pic lagi sharp
actually kalu guna 4k UHD tv ..pic lagi sharp & cun
and ada 1 channel khas yg UHD giler pic dia
tapi Mummy Ayu guna tv biasa je, 
so x leh tgk la 1 channel tu
takpe la..byk je channel lain leh tgk

3rd...byk gile movie or drama or drama korea
yg lepas2..kita still leh tgk..full ep...
kat astro ultra
sbb semua drama yg dah abis ditayangkan
akan dikumpulkan one set...so..senang la nak layan
x yag rekod pun x pe..just search
but..yg kat astro sahaja la yer

mcm baru2 ni Mummy Ayu terlupa nak rekod movie Tanah Kubur, sabtu lepas tu
so..semalam try la search
eh eh..ada...leh la layan
cita korea pun ada
suka la...
so now..ada 2 pilihan
either tgk kat Neflix or Astro

movie pun..byk sgt pilihan
mcm tgk online la..sbb semua tu dr internet jugak

3rd ... button play from start
love this!

contoh... mcm semalam
ada I Can See Your Voice kat tv 3
as usual, lupa nak rekod
selalu kat youtube je..kalu kes lupa rekod ni
but semalam...buka tv 3 dah start, but lum abis lagi
so..tekan button play from start
dah boleh mula tgk dr mula
yeah....tapi tak leh tgk la kalu dah abis
sbb tv 3..bukan astro nya channel...
kalau astro nya channel..leh try search
:-)

dia punya home pun complete & details sgt
lagi best dr yg lama
astro best & astro first pun...just gi kat store
takyah tekan tunggu loading tu
ni lum try beli lagi

lagi satu..astro ultra ni 
boleh rekod banyak cerita secara serentak
dulu just 2 je kan
now..leh rekod byk mana pun...pada masa yg sama
emmm....menariks

had simpanan
200 jam
yg lama x sure la berapa
tapi Mummy Ayu x suka simpan byk2 pun
abis tgk...delete je
jarang la nak tgk byk2 kali

cuma yg kat decorder lama tu..
ada movie yg dr tahun 2016 yg Mummy Ayu simpa 
walaupun x tgk lagi
sbb...
Didi yg rekod cita2 tu
cita2 yg dia suka layan
kalu time boring2...
but semua tu dah hilang la
sbb tukar decorder
but still Mummy Ayu ingat

ada gak kawan2 yg tanya
mcm mana Mummy Ayu tukar astro ultra
Mummy Ayu dpr offer
and rasanya boleh apply jugak kot
cuba call tanya astro...

kelemahan...
emm.....remote control kot
dulu ada button fast forward & rewind
now..x de dah
kena tekan button ok dulu, 
than baru leh rewind or fast forward

and remote nya kena jaga elok2
sbb lum ada jual lagi ye..
unless order dgn astro kot

sbb nya kat decorder takde button yg leh control 
semua di remote control tu
kalu hilang...memang x leh tgk astro la jawabnya
emmm...

so far Mummy Ayu berpuas hati la
dulu sebelum tukar astro ultra ni
Mummy Ayu jarang tgk astro
now..dah selalu gak
sbb kalu tak tgk tv, leh search cari movie2 or layan korea
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. best kan ultrabox ni kak! memang syok la layan cerita2 kat on demand yang beribu2 tu hihi

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...