Bekalan air utk pokok

kan Mummy Ayu nak balik kg last week
adoi la...risau ke pokok2 yg nak kena tinggal tu
dulu masa kat Bangkok, 
siap hantar ke rumah geng...minta tlg jaga kan
bila dah makin banyak..minta diaorang masuk siramkan je

now...dah balik sini
pokok pun makin banyak
jiran pun balik kg jugaks
yg kat luar tak risau sgt
sbb ada hujan or embun
ni yg bawah bumbung tu
tak leh direct kena matahari
so...after google2
so kita try la cara ni

tinggalkan bekalan air seplastik sepasu
mcm ni
mlm before tu..busy la dgn pokok2 ni
mujur x banyak pasu
ada dlm 4, 5 pasu mcm tu je

letak seplastik air


yg ni siap gantung

pagi tu..sebelum kuar
cucuk dgn ujung jarum plastik air tu

balik isnin malam tu
terus belek pokok bunga dulu
alhamdulillah
semua hijau elok je

abis air dah
ok la kan
4 hari je pun 
he he he

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. bagus gak idea ni mummy, kak ana dulu letak air dalam botol mineral dan lubangkan juga tapi macam kena ada banyak botol lah pulak kan bila guna plastik ni lagi nampak praktikal, tq for sharing ya :)

    ReplyDelete
  2. wah.. baru tau.. nice sharing mummy Ayu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...