Dad Wanted - Netflix

semalam..layan movie ni kat Netflix
Dad Wanted
 
movie ni mexican move, spanish languange but ada subtitle of coz
tu yg leh layan
jarang tgk movie bahasa lain ni
but terjebak semalam
sbb rasanya ni memang cita family
memang betul 
and best & ada pengajaran movie ni
so...harus la share kat sini
:-)

cita ni sgt simple
takde cinta cintun
memang pasal family

cita mengisahkan pasal Blanca ni....10 tahun
and dia suka sgt main basikal BMX
main basikal yg jenis lompat2 bagai tu
but..cara yg betul
di track yg betul & pakai safety gear semua
tapi mak dia x approved...sbb nya ayah dia mati
sbb basikal

so mak dia mcm phobia la..bab2 basikal ni 

siap kena sorok2 bagai basikal tu
tak nak kasi mak dia tahu

sekali ada pertandingan
hadiah pun best
and..ada plak yg challenge dia
memang nak join la Blanca ni
but...syarat nya kena parents yg daftarkan
memang x dpt la mak dia kan

so...kawan baik dia kasi idea ..
cari somebody utk berlakon sbg bapak dia
mak dia memang producer movie
so..dia senyap2 amik list pelakon mak dia
panggil dtg casting
dia ngan kawan baik dia ni la punya projek
kelakar time ni

casting last sekali dgn Alberto ni
kantoi plak
Alberto ni memang pelakon
but quit berlakon sbb one day dia x dpt amik anak dia dr sekolah
busy berlakon
anak dia...accident & mati
sbb pemandu yg dia hired tu..terlelap
so..Alberto ni rasa dia berlakon tu..sbb anak dia mati
dia quit & jadi grab driver plak
pernah je Blanca pun hired Alberto ni jadi driver dia hantar gi sekolah
but Alberto ni bawak bag sekolah je
Blanca naik BMX dia

Blanca memang kenal cuma x rapat la dgn Alberto ni
but sbb nak minta Alberto ni jadi 'bapak' tipu2..
jenuh la pujuk Alberto ni
Alberto setuju ke tak?
kantoi x dgn mak dia?

kena la tgk
cita ni pendek je1 jam 43 minit je

cita ni best..
Blanca & Alberto ni ada connection yg sgt kuat
masing2 healed each other
cita keluarga yg sgt best
and of coz.... ada la 2,3 part yg buat Mummy Ayu termenangis
but best!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

Jemputla komen di sini...