Pindah office...

last friday..
baru pindah semua barang ke office baru 
x banyak sgt
baru 7 bulan kan
tgk pokok lama tu..cedih kan
tu yg tukar pokok baru tu

pindah dr tingkat 5 ke tingkat 3 je

cita nya start dr one of bosses kat sini
cari pengganti PA dia yg minta tukar
time tu..mcm x serius
so Mummy Ayu jawab
"saya mengikut perintah je"
sekali.. x sampai sebulan PA dia betul2 dpt tukar
alamak..this is serius 

dia call current boss
boss Mummy Ayu pun cakap
 ok, boleh, takde masalah
dia bagus buat keja
Mummy Ayu nak cakap apa lagi

try jugak pi mengadap boss baru ni
try la tolak...sbb tempat yg di offer tu tempat yg boleh dikatakan penting
buat keja PA & kena buat account
tak nak la dikatakan..
dah la baru masuk, terus jaga one of bosses
but... dia kata
dia dah background check, 
plus Mummy Ayu memang dah biasa jaga boss- boss ni
plus dah takde calon lain

so... here I am
di office baru
jadi PA balik & buat account balik

nak jadi cerita lagi menarik
boss yg pilih Mummy Ayu tu...akan bertukar ke tempat lain
Mummy Ayu akan dapat boss baru
and...another new challenge & new experience for me
Mummy Ayu akan jaga "lady boss"
suspen gak..sbb x pernah dpr boss perempuan
kalau kawan2 tu..biasa la

so...wish me luck guys!!!

so far 2 minggu dah belajar ..ok la
boleh tangkap, boleh faham
pening tu..biasa la
mula2 kan

esok boss baru sampai
x pernah jumpa or kenal ngan Puan ni
dgr kata...she is a good lady
so...just wait & see
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. wow!challenge accept...
    Insya'Allah kak ayu, nieyl doakan semoga semuanya good2 saje..
    sepanjang nieyl jadi PA.. pernah jaga 2 org boss wanita dan seorang bos lelaki..
    So, far..bos wanita ni sebenarnya kena tgk jaga x semuanya cerewet, ikut rezekilah org kata :)

    ReplyDelete
  2. orang yang hebat mummy ayu ni, sebab tu dipercayai ;)

    ReplyDelete
  3. Wah.. bertukar tempat ye sis..
    Nampaknya memang rezeki sis untuk kerja sebagai PA..
    Semoga bos baru ohsem..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...