Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Saturday, April 30, 2011

Weekends yg panjang...best!!!

as salam..
selamat hari sabtu..

minggu nie best..sbb weekend extra satu hari

sbbnya esok..labour day

so..ganti la hari isnin..

so...have fun...

happy weekend!!!

Friday, April 29, 2011

Lunch di hari jumaat...

as usual entry petang2 jumaat nie

(tadi pun nyaris2 cancel nak kuar lunch...)

before lunch tu..

call bbysitter tanya Ian & Iris

ingat nak balik kalu dua2 merengek ker

tapi bbsitter kata Iris dah main2 dah

so..ok la kot..

plus keja pun banyak gak..biasala kan Jumaat

so..tengah hari..kuar la berparty..

hari nie..kami ke Sogo jer

as usual...bertiga

(tak snap pic pun)

mamam pun kat food court jer..

Mummy Ayu punya..

lamb chop

Net punya
chic chop


Suziey punya

char keaw tiow

===

than kami gie jenjalan..

kids area...

mans area....

===

pas tu tgk jam..awal lagi..

gie bawah pulak....

tapau kat sini...

lama tak minum nie...



and beli marshmallow..

mushroom for Ian

flower for Iris

satu lagi tu...Mummy punya..

yum yum...

popia...

ice blended mocha

each a cup..

---

balik dr lunch pun

call lagi tanya Ian & Iris

bbsitter kata demam lagi

tapi leh la main semua

so..harus la balik nanti

bawak Ian pulak gie klinik

harapnya dua dua cepat sihat

esok weekends

malam nie nak balik Nilai

kalu demam..tak best la nak jalan2..kan?

happy weekends kengkawan!!!

Pagi nie dan malam semalam

sowie pic kabur

sbb snap using my hp

and time snap nie..kul 4.20 am

emmm..tu yg agak mamai jugak la..

sapa yg demam?

Mummy..tidak..

Daddy..pun tidak...

Iris yg mula dulu

semalam balik keja..dah rasa dia panas dah

check suhu....38..sah la demam

cari ubat..takde pulak

sbb dlm tahun nie..memang diaorg lum pernah sakit lagi


nasib la pulak kebetulan Daddy pun balik awal

so..terus siap gie klinik..

sampai klinik

jumpa mainan..ok je pulak..

dalam demam..masih leh main....

ok la...

Ian time nie...tak demam pun..

siap pose lagi..

as usual...

main gelongsor pulak...
dalam keta..
dah mula lentok....

Ian...still macho

tapi pagi nie..bangun tido..

Ian pun dah demam....

alahai...

amik temperature....38

Iris...kul 4.20 am tu...39.2

so...apa lagi..terus masuk ubat bontot..

standard la..

bila tak sihat..masing2 susah nak makan ubat

ubat yg dpt malam semalam

hari nie...tak tau la mcm mana..

macam nak balik awal...

baru jab nie pun bbsitter call...

cakap Ian muntah sikit...nangis

ala.....lagi la...

so....nak siapkan keja cepat2...

and tengok mcm mana...

party tengah hari nie pun..tak tau la lagi..leh join ke tak?

emm....thinking while working...

(mind..dah pikir anak2 dah)

Jumaat....yg dinanti2.....jom..ke mana?

as salam

morning kengkawan...

hari nie dah jumaat..

kejab jer..

suka..suka..

esok dah weekend

minggu nie extra plka cuti 1 hari..sbb hari pekerja

lagi la suka...

so..jumaat ..hari tuk berparty..


tapi...hari nie ke mana ye?

nak makan apa yer?

sapa yg follow yer?

banyak soalannya..

nak sarapan sambil BW...

Thursday, April 28, 2011

Rasa macam kat Penang dah.....

tengahari tadi punya cita

apa pun..dimulakan dgn alhamdulilah

syukur dengan rezeki yang Allah berikan

and ma acih to one of my officer kat opis nie..

ye la..buat Mummy Ayu rasa macam kat Penang pulak

sebab...dapat makan "nasi kandaq"
ha..banyak tu ....tak abis pun
lunch nie memang tak kuar
boss takde jugak
tapi ada keja yg kena disettlekan
plus..BFF pun tak de..exam...
so..layan nasi kandaq kat opis..
yum yum..
korang makan apa lunch tadi?

Lunch semalam ..... seronoks...

dari ari selasa until today

memang busy jer..

keja manjang ada jer kat opis nie

boss ada kan....

surat2 pun last week semua dah settle masuk fail

nie dah dah banyak balik..

tapi ..kerja is kerja..

so harus la disiapkan

===

dlm busy2 tu..semalam lunch..boss gie meeting

so..Mummy Ayu pun kuar la gie mamam...

as usual kuar ngan Net..

gie MV..mamam dominos pizza...

ha..ramai kan semalam..

tgk..ada 5 cawan..

agak2 sapa ye yg 4 org lagi tu..

ok..jom tgk...

tuan tanah...harus la kan...
Net...pun harus la ada...

Suziey....pun ada

dan lagi......

v

v

v

v

v

v

v

takde sapa2 dah..

kami bertiga jer...

he he he..

kami amik yg set untuk 4 orang

tu yg ada 4 air

plus satu mineral water..sbb Net nak minum sikit jer.... :-)

yg set untuk 4 org nie

ada 2 regular pizza

amik pizza udang sedap tu

yum yum..

best sgt..

satu lagi amik tuna sensation

yummy..

ada coselow jugak...

and yg paling best...

ada nie..choc lava..

menu baru..wah..

tak tau la sedap tak kan mula tu

so..bila sampai


emm...ok....

meh kita potong dulu tengok..

wah..memang lava

rasa pun..yum yum..cedap...

leh beli lagi nie lava kat dominos...

and makan punya makan

sambil sembang2..

sekali sampai nie

baru teringat..ada gak dlm set tu

baru masak agaknya..panas lagi

so..makan jugak la..

tapi tak abis..so tapau....

pas mamam...

kami ke satu lagi destinasi....

idaman hati Net

dapat nie.senyum tak sudah2....

kena marah ngan boss pun senyum jugak

baca kat blog dia tadi..sampai tak leh tido la..

suka sangat....

Net..ingat kontrak kita..Suziey saksi tau!!!

Abang dan adik.....sapa yg sama ngan Ian & Iris

jalan BW tadi

terbaca satu entry kat sini

dia tangkap leleh,

Mummy Ayu pun tangkap leleh sama

Mummy Ayu nie bukan boleh baca entry2 sedih nie..

sama2 pun jadi sedih

ada masanya..Mummy Ayu baca entry..

tambah2 bab anak2 nie..

Mummy Ayu boleh nangis sedu sedan...

kalu boss nampak.mesti heran..

baca apa la tu leh sedih sangat
dalam membesarkan anak2 nie

memang banyak dugaannya

kena berkorban masa & tenaga

kena sabar...banyak2 sabar

tapi kadang2..hilang jugak sabar tu kadang2

tapi takde la sampai tak ingat tuhan..

so.....bila dah ada geng...

makin naik la ragam diaorg

macam Ian...bila dah ada Iris....

memang la 'baik' sangat

tak leh nak lebihkan adik

kang abang jelous

mula la kuar ayat..

"Mummy sayang Iris jer"..pulak..

bila lebihkan abang..of coz adik

"..ajuk..."sambil muncung mulut tu
tapi tu la yg buat kita terhibur...hilang penat..

and..bila dah seharian keja kat opis

tak sabar2 rasa nak balik umah..nak layan anak2....

kalu weekend....seronok jer..

sbb leh spend masa yg lebih ngan anak2...

jenjalan sama2..

kalu tak ke mana pun
duduk umah pun seronok..

ada je aktiviti yg boleh dibuat bersama

walaupun..kadang2 or selalu...kena berebut nak tgk tv

kena marah diaorg..

jgn beragaduh..

jgn buat adik.....

jgn buat abang...

jgn berebut mainan...

tapi ada masanya

abang tunjukkan sayang & caring kat adik

sgt touching..(leleh lagi)

mcm baru2 nie..

Iris bad mood apa tah..

tak nak mausk umah Mak (babysitter)

pujuk2 pun tak nak

Mak pujuk pun tak nak

than panggil Ian amik Iris

terus Ian dukung Iris (walaupun tak larat sgt)

Iris pun ikut je.....see...kasih syang adik beradik

kalau jalan pun sama..

kena mood diaorng nak berpimpin...nampak so sweet..

ok la..(busy nie) tapi nak gak berceloteh kat sini...

antara geng blogger yg sama mcm Mummy Ayu

of coz la yg dimaksudkan...


sowie ye kalu ada yg lain


tapi tak tulis kat sini..


yg nie je dpt ingat


kalu baca blog korang


baca ragam anak2 korang


mesti banyak yg sama ngan Ian & Iris....


and of coz teringat kat Ian & Iris


tu yg boleh leleh sama tu...he he he




Posing ngan baju baru..

as salam..

morning kengkawan..

pagi nie..entry lambat lagi

kalu lambat2 tu ..paham2 je la..

busy ngan boss (tak sempat nak draf semalam pun)

so...tu yg lambat tu...

~~~

meh layan pic princess bam bam Mummy Ayu nie

posing2 semalam petang..balik keja..

(lambat lagi)

ngan baju Dora baru dia...

as usual..snap pakai hp jer..

tu yg mcm gegar sikit tu
suka sangat buta mulut mcm tu..
and hero encem Mummy pun pakai boxer baru
tapi segan la nak snap share2 kat sini..
he he he..
so..layan pic encem dia je la yer..
lapar..
tak sempat lagi nak mamam b'fast
layan soya bean je dulu nie
kengkawan....dah b'fast?

Wednesday, April 27, 2011

Dinner kat luar semalam...sbb...

busy busy busy..

hari nie..baru 3 entry masuk nie

alahai..tapi dlm busy..sempat gak kuar lunch tadi

(will update esok)

so...meh je layan pic dinner mlm semalam

kuar makan kat luar je

sbb...

balik keja lambat..

pas tu ujan lebat..

jalan jam..

samai umah dah kul 7 lebih

so..siap2..mamam dinner kat luar je la

aik..princess bam bam baca menu

tapi terbalik..macam mana tu?
makan kat sini ..
dekat2 area umah jer....

air Mummy...juice tembikai

air carrot susu...Daddy punya



air laici..Ian & Iris punya

and mamam....

nasi goreng ayam

tak nak sayur..tak nak pedas...

Ian & Iris punya

nasi goreng cendawan..Mummy punya

(time nie dah kena marah sikit ngan Daddy

so..snap banyak2 sekali)

Daddy punya..mee hoon guyeng

pas tu tambah..udang goreng tepung

telur dadar

sayur kangkung belacan

Daddy marah....sebab busy snap sana sini

(nak buat mcm mana...kata blogger tegar)

sedih...tapi snap jugak..

bukan pakai camera pun

lately nie..suka & senang snap pakai hp jer..

pic pun ok ....

===

ok..meh layan aksi Ian & Iris plak

Ian...memang suka kalu makan kat luar

sbb kami jarang mamam kat luar

sbb....Iris selalu banyak hal

malam semalam pun..mula2 dia badmood

nak duduk ngan Mummy....

nak itu & ini

lama2 baru ok....

ini dia princess bam bam yg banyak ragam


emm....snap by Ian...

tu nampak tangan Mummy jer...

minum air pakai sudu..

nie layan air suam Daddy pulak

Iris memang lagi suka minum air kosong

===

Ian...

hero encem yg sgt sporting

mula2 duduk ngan Daddy

tapi nak jugak ngan Mummy

ha....ada je gelagat dia nak pose...

and last...

dah tgh makan baru ingat

lupa nak order sup

Ian la baru ingat

nak tambah order, sure lambat dpt

so..next time la yer...