Abang dan adik.....sapa yg sama ngan Ian & Iris

jalan BW tadi

terbaca satu entry kat sini

dia tangkap leleh,

Mummy Ayu pun tangkap leleh sama

Mummy Ayu nie bukan boleh baca entry2 sedih nie..

sama2 pun jadi sedih

ada masanya..Mummy Ayu baca entry..

tambah2 bab anak2 nie..

Mummy Ayu boleh nangis sedu sedan...

kalu boss nampak.mesti heran..

baca apa la tu leh sedih sangat
dalam membesarkan anak2 nie

memang banyak dugaannya

kena berkorban masa & tenaga

kena sabar...banyak2 sabar

tapi kadang2..hilang jugak sabar tu kadang2

tapi takde la sampai tak ingat tuhan..

so.....bila dah ada geng...

makin naik la ragam diaorg

macam Ian...bila dah ada Iris....

memang la 'baik' sangat

tak leh nak lebihkan adik

kang abang jelous

mula la kuar ayat..

"Mummy sayang Iris jer"..pulak..

bila lebihkan abang..of coz adik

"..ajuk..."sambil muncung mulut tu
tapi tu la yg buat kita terhibur...hilang penat..

and..bila dah seharian keja kat opis

tak sabar2 rasa nak balik umah..nak layan anak2....

kalu weekend....seronok jer..

sbb leh spend masa yg lebih ngan anak2...

jenjalan sama2..

kalu tak ke mana pun
duduk umah pun seronok..

ada je aktiviti yg boleh dibuat bersama

walaupun..kadang2 or selalu...kena berebut nak tgk tv

kena marah diaorg..

jgn beragaduh..

jgn buat adik.....

jgn buat abang...

jgn berebut mainan...

tapi ada masanya

abang tunjukkan sayang & caring kat adik

sgt touching..(leleh lagi)

mcm baru2 nie..

Iris bad mood apa tah..

tak nak mausk umah Mak (babysitter)

pujuk2 pun tak nak

Mak pujuk pun tak nak

than panggil Ian amik Iris

terus Ian dukung Iris (walaupun tak larat sgt)

Iris pun ikut je.....see...kasih syang adik beradik

kalau jalan pun sama..

kena mood diaorng nak berpimpin...nampak so sweet..

ok la..(busy nie) tapi nak gak berceloteh kat sini...

antara geng blogger yg sama mcm Mummy Ayu

of coz la yg dimaksudkan...


sowie ye kalu ada yg lain


tapi tak tulis kat sini..


yg nie je dpt ingat


kalu baca blog korang


baca ragam anak2 korang


mesti banyak yg sama ngan Ian & Iris....


and of coz teringat kat Ian & Iris


tu yg boleh leleh sama tu...he he he




mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. kebetulan plak
    kwn2 yg dimaksudkan ada anak sepasang kan
    cam mana la klw kita ni dah msk 2
    tp ok ko sebab mayb time tu damia dah beso
    xde la rgam dia kot hehe

    ReplyDelete
  2. tak lama lagi..bila anak aku khilfi dah besar pun jadi camnilah jugak gamaknye...

    ko kalo rajin gi terjah blog tajuk dia "doa buat alanna"..ada link dia kat blog aku. Ya Allah...lagi meleleh. siapkan aje tisu sekotak

    ReplyDelete
  3. BEST JER TGK ,,,
    DPT ANK SEPASANG PLOK.. MMG SGT2 BERTUAH :-)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...