Dah nak abis dah Masterchef Malaysia

malam semalam tgk semi final masterchef malaysia
kejab je nak abis dah kan?
8 jan nie final dah
macam yang dah semua tahu...
Ezani
ngan
Abang Wahidan
yang akan masuk final hujung minggu nie
semalam
siap jemput juara masterchef australia
Adam...
memang suka tgk mamat nie dulu
dia pun lawyer gak
dia komen semalam..
semuanya baik2 n sopan jer...
mula2 Mummy Ayu target...
Zamir & Ezani
sekali..Zamir kalah plak
ala ..sian jer..
ramai yg minat Zamir nie
sbb comel..adik Mumy Ayu pun suka tgk mamat nie
Mummy Ayu suka Zamir sbb dia nie kreatif
masakan dia pun boleh tahan
and dia mula lagi
so...leh pegi jauh
harap2 dia tukar bidang study dia
dari engineering ke culinari
kalu dia minta, takkan la mana2 kolej/ universiti nak tolak
dia dah jadi celebriti la kira nie

so..tunggu je la final nanti
confirm berentap
Ezani memang tak leh disangkal kehebatan dia
Abang Wahidan plak...full of suprise
emm...
agak2 sapa la juara Masterchef Malaysia pertama????

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. kita pon suka zamir..muda but berbakat..jeles

    ReplyDelete
  2. tulah.. dh nk final dh.. kt pun target zamir.. xpe, kt tunggu??

    ReplyDelete
  3. so far
    vedict aku betul
    tapi in the end
    tak thulah
    klu rezeki buat wahidan
    aku rasa syukur
    buat ezani pun syukur
    so far,klu memasak tradisi,wahidan sedap lagi masakan dia.
    ezani aku tgk more to western sikit

    ReplyDelete
  4. wahidan survivor sangat....berapa kali masuk cabaran penyingkiran...luckily semuanya dia berjaya atasi...so dia dikira calon underdog dan dia takkan gelabah...:)...tapi ezani memang kreatif...semalam punya episod nampak macam dia tak cukup masa...tapi end up perghhh kagum ngan masakan dia

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...