Update pasal Ian ke tadika hari kedua...

hari nie kan Mummy Ayu dah mula kerja
so..just harapkan Daddy la uruskan Ian
which is esok pun Daddy dah start keja
harap2 esok ok la..
pagi2 kul 8 lebih tadi call Daddy..tanya update
nak jadi cerita..
Daddy kata kat umah dah nangis dah
tak nak gie school..
alahai...

Daddy & Tok Umi pujuk2 baru ok..
sampai scholl..cikgu dah tunggu kat pagar
hari nie parents tak leh teman dah
so...masam je la muka hero Mummy tu
(leh bayangkan ..sbb semalam pun masam gak muka dia)

pas tu...Mummy dok tgk jam kat opis nie
tunggu kul 10...
nak tanya update Ian lagi la of coz
(Mummy lak yg over kan)
baru jab nie call..
tanya Daddy..
cikgu kata nangis ikit gak tadi..
cakap ngan Ian kejab..
dia kata nangis sikit jer..
bila tanya kenapa nangis?
mcm semalam..senyap jer
tak terjawab gitu
pas tu Ian cakap dah dapat kawan dah..
budak yg pegang beg dia semalam..
Aga...
and he sounds happy..
cerita hari nie belajar ABC...dan macam2...
and bila tanya esok nak sekolah tak?
laju & bersemangat je jawab nak..
lega Mummy dengar bila Ian dah ok...

Mummy Ayu over ker
memang macam tu perasaan kita
bila anak2 mula bersekolah???
emmmm....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. hahaha mmg camtu.. Daneen yg dah 3tahun sekolah pun smlm wat ragam x kasi mummynye balik, katanya "Mummy jgn balik dulu kakak malu ngan kawan boy" adoyai...

    ReplyDelete
  2. sama laa dengan anak kita..arini kurang skit dr semalam..hope nnt dorg ok kan sementara nak biasa..

    ReplyDelete
  3. alahai...jue pun tak sabar nak tahu cerita farisyah tunggu ayah dia pi ambil kat school..

    ReplyDelete
  4. sama la...mama yg over excited..nasib baik hanim ngan danish ok..siap suruh abah balik...tak payah tunggu...

    ReplyDelete
  5. anak akak hari ni tak mahu pi sekolah...semalam masa anta kat tadika ok je hingga lunch time....bila hantar dia pi kelas transit kt situ..terus menangis sampai teresak2...apa lagi, bwa je balik sebab tak sampai hati lak nak tinggalkan dalam keadaan menangis beriya-iya tu....hari ni...turun kereta pun tak nak, sudahnya anta umah nenek dia sebab mamanya dah kerja hari ni...

    ReplyDelete
  6. waaaa leganya ko..good boy ian.aku ni berdebar lagi sbb esok xtau camne..besenya klu lps 2-3 hari ok..means ok la..ni br 1st day..unpredictable lagi..huhu

    ReplyDelete
  7. Seronok tengok orang update hantar anak2 p school. Bila lah turn macam ni *hehehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...