Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Tuesday, January 31, 2012

Nak kawin pun kena ada pasport???

hah..nie unik sikit
lain dr yg lain
and 1st time la Mummy Ayu jumpa
pasport perkahwinan..
bukan Mummy Ayu yg dpt
tapi boss Mummy Ayu punya
apa tu???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
wedding invitation..
unik kan?
meh kita tgk kat dalam
intro...
1st page
macam pasport betul kan?
siap ada cop2 semua
bahagian tengah
walimatul urusnya
and peta
memang kreatif
sapa yg kasi idea nie
and maybe ada cerita kot
jumpa kat airport ker?
tertukar pasport ker?
kenal dlm flight ker?
chewah..
pandai la buat cerita
apa pun..suka la idea nie...

Dah diluluskan....sukanya..

he he he
apa yg diluluskan tu???

cuti Mummy Ayu la
esok kan cuti PH..hari wilayah
Mummy Ayu plan asalnya nak amik cuti hari jumaat jer 1 hari
sbb buzzday Ian kan
nak gie celebrate kat tadika Ian
sekali..tgk2...isnin, selasa cuti gak
so...hari khamis jer keja
so..try la apply ngan big bos
jumaat tu ok sbb dia pun takde
khamis jer la
nasib dia cakap ok jer
tanpa tanya..nak cuti buat apa? nak ke mana?
so..alhamdulillah la...
cuti panjang tu..
rabu sampai selasa minggu depan
7 hari...
he he he..
suka..suka...

Little Chef Birthday Party

(entry melekat..new entry scroll down)

Dengan lafaz bismilah....
Mummy Ayu & family
menjemput kengkawan
ke.....
nie kira 2 dalam 1 la
birthday party Ian
plus housewarming sekali
so... 2 in 1

tarikhnya ~
12.2.2012
hari Ahad

masa ~
2.00 - 5.30 petang

alamat seperti kat atas tu
kalu nak peta or details...
leh emailkan kat idayualwi@yahoo.com
emm..nanti Ayu try buat kan peta
tapi memang tak susah nak cari pun....

tema ~ chef
tapi tak pakai baju chef pun takpe
(mana plak nak cari baju chef kan)
pakai hitam putih pun dah ok dah
and for kids...
Mummy Ayu dah sediakan chef hat dah..
:-)
and plan nak siapkan chef scart jugak....

RSVP needed key
at least please komen kat komen box sini
nak dtg berapa org..kids & adults
coz..senang untuk Mummy Ayu kira
berapa goodies bag, berapa chef hat nak siapkan
and for foods semua la...

so.....jemputla datang...
kalu ada kelapangan
ke rumah baru Mummy Ayu
leh kita gather2..
sembang2..

ok..ma acih!!

Topeng angry bird pulak..

weekend lepas punya cerita lagi..
Mummy Ayu kan dok busy ngan paper bag angry bird
sekali tgk..ada lebih plak mata tu
so......dapat la idea
buatkan topeng for Ian & Iris
see...
Ian..angry bird putih
Iris..angry bird kuning

color..tak leh pilih sgt
sbb yg itu je yg ada..
apa pun..diaorang suka ajer....
sbb leh main2..
:-)

Ini la yg Ian busy tulis tu.......

assalamualaikum..
selamat pagi kengkawan semua!!
apa khabar?
-----
sambung citer semalam sikit key
kan Mummy Ayu ada cita yg Ian busy menulis
dr pagi sampai ke malam..
asyik menulis ajer
nak tau apa yg dia tulis
bukan buat homework
atau pun
bukan belajar ABC
tapi
dia baru tau tulis nama dia sendiri
see..
huruf kecik & huruf besar
tengok....
semua abis dia tulis...
seronok la dia dah tau tulis nama sendiri..
:-)

Monday, January 30, 2012

Dah siap dah semua untuk kengkawan Ian

weekend lepas punya projek gak nie
alhamdulillah..
berjaya siapkan semua angry bird nie
sambung yg hari tu kan
yg nie untuk kengkawan tadika Ian
nak kasi on friday nie
tak tahu lagi berapa ramai kawan dia
tapi dah siap 40 pcs.
harap2 cukup la
rabu nie baru nak jumpa cikgu dia
nak tanya semua
Ian..suka la of coz

* kejab jer dah 6 tahun dan anak Mummy
:-)

Layan Ian & Iris.....weekend lepas

weekend lepas ..kami tak ke mana2 pun
just lepak kat rumah
settle kan mana yg patut
and of coz
layan karenah anak2 Mummy yg 2 orang nie
Ian & Iris
dua2 makin besar
and of coz makin macam2 ragam nya
yg sorang dok busy menulis
yg sorang busy make up
Ian...dok menulis dr siang ke malam
tulis apa??
nanti ek..
yg Iris
sok la main make up
tak make up..
main masak2...
perempuan kan...
tu nak make up sapa?
make up sendiri ke
make up kan anak patung??

Selepas 16 tahun tinggalkan kerja nie

pecah rekod rasanya
sebab....
dah 16 tahun dah tinggalkan kerja nie
sekali kena buat balik dah
kerja apa?
basuh kasut sekolah
than kapur kasut
emmmm..
ye la..16 tahun dulu...form 5
kena la basuh & kapur kasut sekolah sendiri kan
kalu gosok baju tu
memang tak tinggal
tapi masuk bab kasut nie la
sekarang ..kena buat balik
untuk anak plak
tak kan nak suruh Ian buat sendiri
kejam la kan
so..Mummy la yg kena layan lagi

AJL 26..best!!

assalamualaikum..
and morning kekawan semua
lambat giler buat entry pagi nie
biasala..monday morning..
:-)
so..topik yg hangat pagi nie
of coz la...
AJL 26 malam semalam
memang best!!!
suka sgt
memang dinanti2 kan...
so..semua persembahan majoriti yg terbaik..
yg Mummy Ayu tunggu2..
Faizal Tahir ~ Karma
best...
ye ye kata takde apa gimik
sekali..piono terbakar
terkezut jer..
tempat ketiga semalam..
ok la tu..
pas tu..
Aizat ~ Sungai Lui
fav song gak nie
best sgt dia bawak
lagu yg simple tapi sgt indah
siap ada mamat yg lukis2 ngan pasir nie
kagum tul tgk mamat nie lukis
kejab je tukar gambar lain..cayalah
tapi sayang dia tak menang
lagi lagu yg best & ditunggu
of coz la..
Hafiz ~ Awan Nano
Hafiz nie dr dalam AF memang sokong & minat dia
and cayalah..malam semalam JUARA
tahniah!!
and tak lupa
Tiga Suara..
memang power
ingat diaorang jadi jura
tapi dapat naib juara..ok la tu kan..
ang persembahan penutup yg sgt menarik
and sgt touching
lagu2 Arwah Sudirman
memang best
Black, Hazama & Azlan typewriter
and keputusan penuh
spt yg dah tau
Persembahan terbaik ~ Alyah
Vokal Terbaik ~ Hafiz
ketiga ~ Faizal Tahir

kedua ~ Tiga Suara
and

juara ~ Hafiz

pengacara ~ FBI & Cheryl
memang best
kalu ada Ally..lagi meriah
tahniah buat Hafiz..
memang best!!!

Friday, January 27, 2012

3 minggu berturut-turut....

masuk minggu nie
dah 3 minggu berturut2..
3 jumaat la
kami makan nie...
cuma last week je la kami makan kat Seoul Garden Bangsar
before tu kat OU gak
Net la semalam sms tengah2 malam..
dah la malam jumaat..
tapi tak kacau2 apa pun
kacau tido jer..
so....kami ke sini lagi
plate & sup yg suci murni
Seoul Garden Bangsar ngan One Utama nie
banyak bezanya
yg One Utama nya lagi banyak pilihan makanan, sos..and lagi best la
yg kat Bangsar tu..ok2 la....
tu yg kami OU
Mummy Ayu
ngan daging2 yg nak di grill..
yum yum
Net pulak ngan kimci
sejenis jeruk jepun
Mummy Ayu try gak
ok la......
and....ini dia
antara yg kami makan..
cedap..
alhamdulillah....kenyang kami berdua
emmm....

Siapa tu????

emmmmm..
sapa tu?
kenal kah anda semua?
kenapa dia sensorang?
emmm..
tu sapa lagi kalu bukan Net...my BFF
tadi kuar lunch
cari jalan punya cari
sekali salah jalan
dia sorang je yg turun
so..dia sorang je la yg naik
Mummy Ayu dok snap dari atas
boleh?
he he he...

DIY ~ Angry Bird paper bag or Angry Bird Balloons

okies...sambung citer semalam petang
pasal burung marah tu
nie yg dah siap so far
ada 18 ekor burung marah
emmmm.nak kena buat lagi nie
yg nie...untuk kengkawan tadika Ian
minggu depan kan buzzday Ian
jatuh ngam2 on friday
so..Mummy Ayu pun plan nak cuti
and nak buat sambutan kecik2 kat tadika Ian
1st dia request nak transformers
tapi last minit Mummy cakap angry bird la..nasib Ian ok
tu yg terhasilnya paper bag angry bird nie
cari kat goodle
jumpa yg nie
mula2 asal template tu untuk balloon
mcm pic atas nie
tapi..
leh gak buat bag
macam nie
itu la kisahnya
kat dlm tu plan nak letak jajan2 la sikit2
and apam angry bird
dah order pun
tunggu minggu depan sampai la...
kengkawan kalu nak buat gak
leh la gie download tempate mcm tu
kat sini

selamat mencuba!!!

Wake up...........

assalamualaikum..
morning kengkawan semua
just a simple start for today...
a beautiful quotes from here

Learn from yesterday,
live for today,
hope for tomorrow.
The important thing is to not stop questioning..
~Albert Einstein~

Thursday, January 26, 2012

Yellow Angry Bird yg pertama...malam semalam ~ DIY...comel tak?

nie yg 1st ..
malam semalam buat
nie tgh buat lagi kat opis nie
sambil2 tgh kerja
DIY...comel tak?
nak buat warna biru, hitam, kuning, merah & putih
but kertas merah takde plak tadi..
emmm....

Projek burung marah.....

tgh layan projek nie

nak buat burung marah
tapi..
bukan
b...i marah tau....
nanti dah jadi will share..
emmmm