Tiffin for today

bawa bekal tiffin biru today  πŸ’™
cuti sekolah kan
mcm yg Mummy Ayu cerita tadi
kena la kreatif pikir nak masak bfast apa yer

so pagi ni.. here are my menu...
pulut kuning + sambal bilis
ubi kayu + sambal

lain macam sikit menu pagi ni kan?
last week..Ian la request pulut kuning
nak buat masa bday dia.. dia kata x yah la sbb dah ada satay semua
so..buat la this week
suka dia...alhamdulillah
yg ubi kayu tu plak
this weekend balik Nilai
so Abah kasi ubi kayu rebus
tu yg pagi ni..panas kan & jadi la menu bfast 

ni untuk rumah Ibu plus for Ian & Iris sekali la
so Ibu x yah la fikir or siapkan bfast 
sama je menunya
πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
alhamdulillah....

kengkawan bfast apa tu?
 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. sedapnya semua menu bf Ayu!! pg td MZ mkn bihun goreng jer, tapau kat gerai, boys mkn nasi lemak

    ReplyDelete
  2. Ikutkan nak buat juga pulut kuning, tapi baru makan di rumah kenduri Sabtu lepas. Hold dulu la :D

    ReplyDelete
  3. Pagi ni lepas balik jogging nieyl pekena roti canai kosong 1 keping hehehe

    ReplyDelete
  4. ubi rebus cicah sambal bilis...lamanya xmakan, pagi ni rsa lapaq awai, terus amik nasi ikan goreng hihi

    ReplyDelete
  5. Simple dan sedap 😍😍

    Saya memang tak biasa breakfast sejak intermittent fasting ini mum.. nanti baru bisa makan jam 12 atau 1 siang 😊

    ReplyDelete
  6. si bujang no. 2 tu pun request nak pulut kuning juga...
    lontong ammi dah tunaikan dah last week

    ReplyDelete
  7. Sedapnya breakfast. Hari ni kebetulan breakfast nasi kerabu.

    ReplyDelete
  8. sedapnya..saya kalau makan pulut selalu badan rasa letih. huhu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...