Kenapa Iris lari tu?

tadi tengahari.....
Iris cuba melarikan diri
tgk....dah ke arah pintu dah anak dara tecik tu
kenapa?
mengapa?
emmmmm..
sbb dia nampak Mummy dah pegang nie..
ubat.............
hai..susah sungguh nak kasi dia makan ubat
bukan mcm Ian
sambil tido pun leh nganga mulut telan ubat
ini.jenuh nak paksa, jenuh nak kepit
nie pun ada3 ubat..ubat demam, tak kasi sbb dia tak demam pun
ubat untuk chic pox pun tak kasi
just kasi ubat untuk tahan gatal je
sbb dia garu2...
5 ml...Mummy kasi diskaun 4 ml
tapi
tgk..punya la kena kepit....
dah kepit hidung pun
dia boleh gak luahkan balik ubat tu
dr 4 ml..ada kot 2 ml jer yg masuk
yg lain...abis kuar balik
~~~~
dah try gak pancit betul2 kat tekak
pun sama hasilnya
ada idea lagi tak?
mcm mana nak kasi ini budak makan ubat???
meh kasi idea...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. hehe.. macam nie lah jugak keadaaan dania bila suh makan ubat.. habis baju kene ubat yang diluahkan balik..

    ReplyDelete
  2. Ayu, klu sy bancuh skli dgn susu, pastu bg dia isap susu time nk tidur, klu bg time segar bugar dia dpt rasa ubat tu sure xnak..hehe

    ReplyDelete
  3. dulu i pun mghadapi ksukaran beri Yenyen minum ubat,kena paksa mcm ni,lagi la dia pobia,last-last i guna psychology,'kalau nak sihat mesti mkn ubat,utk tidak sakit,kalau sakit x dpt nak ikut jenjalan,beli toy'..kira mcm tu la..mommy cuba witdraw balik apa yg Iris suka,kalau nak sembuh mesti mkn ubt,bagi dia contoh abg Ian mkn ubt..'sedap kan,tak lagi sakit'..*pas tu clap hand,puji dia*..hehe..ni pengalaman i mommy..mommy praktikkan dulu..mana tau,bole jln... hehe

    ReplyDelete
  4. hhahaaa..sian iris..Iqy ok sket skang ni makan ubat..xde la ssh sgt !!


    OOOOpssss..sape la yang tolong snap gambar ni

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah anak2 aku makan ubat macam makan jus buah...ehehehehe.....ko letakkan dalam cokelat tak boleh?..dalam susu kocak cokolat tu.....

    ReplyDelete
  6. budak2 kalau makan ubat memang camtu..letih kita..

    ReplyDelete
  7. umairah sejibik mcm irish tu..ena bg kepit iding tu sambil tiup kat mulut dia..tapi kuar jugak ubat tu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...