Sebab utama cuti hari isnin .......

ok..sbb utama Mummy Ayu cuti 1 hari..isnin baru nie
sbbnya..nak ke sini..
pejabat nie..kat seremban
nak buat apa...?
sbb nak amik kunci........
kunci umah baru Mummy Ayu & family
:-)
dulu2 kan ada mention dlm entry..
balik s'ban ada 'something' nak disettlekan
ha..nie la something tu....
last year beli umah nie....
this year dah dpt kunci.....alhamdulillah..
semuanya berjalan dgn lancar..
harap2..pas nie pun
semuanya berjalan dgn lancar...insyaallah..
selain dpt kunci..dpt gak 1 benda nie....
v
v
v
v
v
tong sampah..
sekarang memang kena mcm nie kot
kena letak tong sampah mcm nie kat depan umah
nanti kena la Mummy Ayu rantaikan besar2 kat depan umah
sbb takut kena bawak lari (kena curi)
and here......
rumah contoh kami
he he he....
ada 3 bilik..
actually target yg 4 bilik punya
tapi dah abis
masa kitaorg beli dulu..umah nie dah 40 % siap
tu yg kira cepat jugak la....
and..
ini la dia rumah baru kami....
takde besar mana pun..
yg penting & yg Mummy Ayu nak.....
ada kawasan untuk Ian & Iris main2.....
(main basikal, main skuter)
depan umah baru kami tu..
ada padang.....coming soon..plyaground
wah..suka la Ian & Iris nanti
and me...in front our new house...
Ian & Iris...dah lari masuk keta
Daddy....memang la tak minat posing2....
so...pas nie..kena la busy..
buat renovation skt..mana yg patut2..
yg penting..nak pasal grill...
pas tu nak cat2 ker
maybe..pas raya kot baru kami pindah
and planning...memang nak buat makan2
housewarming plus buzzday party nanti
insyaallah.....kalu ada rezeki
Mummy Ayu ajak kengkawan..
tapi jauh skt la...kat seremban
and pasal kerja pulak
Mummy Ayu kena la ulang alik KL -Seremban
and hubby je dlm proses nak cari tempat kerja baru
kalu tak..dia pun kena ulang alik jugak..
for Ian...akan masuk school....
Iris..dok ngan Tok Umi..
lagi manja la budak berdua tu....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

12 comments:

  1. wahh.. suke dengo orang nak pindah umah ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. ayu, dekat la dgn mekchu.. suka makin ramai blogger nak pindah seremban ni.. dan tolong jgn lupa mekchu housewarming nnti.. ohhh sukanyaa..

    btw, belah mana tu ayu?

    ReplyDelete
  3. wa..so excited kan dear..congrats sbb dah dpt kunci rmh baru..

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhh tahniah yer... best la... eB nih ntah bila nk dpt bli umah besau.. hu3

    ReplyDelete
  5. wah beznye.....besar umah ayu

    ReplyDelete
  6. wahh..dah bleh ddk umah baru...best2..

    ReplyDelete
  7. wahh cantikss umah baru..seremban tu ..selamat berpindah yea..

    ReplyDelete
  8. Tahniah dah ada rumah sendiri ... lepas ni boleh touch up rumah secukup rasa kita plak :))

    ReplyDelete
  9. memang excited bila nak move in umah baru :)

    ReplyDelete
  10. Mrs. K ~ me pun..suka2..

    Mekcu ~ harus la tidak dilupa...
    leh la kita gather2 nanti..

    MommyYen ~ tq dear....memang excited.

    eb ~ tq dear! nie pun dah lama gak plan...baru la dpt..syukur alhamdulilah..

    Nana ~ takde la besar mana..

    mizz siha ~ lum leh duduk lagi, banyak yg nak kena buat tu...

    Adlin ~ lum pindah lagi, maybe lepas raya kot..

    SitiSifir10 ~ ma acih...tu yg buat lagi tak sabar tu..

    Mama Zharfan ~ tersangat nak excited..

    ReplyDelete
  11. tahniah mummy ayu...ada rezeki boleh gak datang seremban kan time houswarming t.....

    ReplyDelete
  12. chop! saya tau tmn ni! baru usha last weekend tp diorg kata sold out. huhu. pastu tgk yg 2storey ya hampun bercinta siap 2013 okeh! yg pasti this oct ada lg satu 1storey terrace nak launch tp design xcun lah. yg akak beli ni dining & hall split kan? yg baru nnt ni memanjangggg straightttt je. uhuhu. ada rezeki berjiran la kita yek! leh tukar2 makanan? (wah siap berangan ko!) hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...