Chicken yg tak best.....

as salam kengkawan..
good morning...(dah nak masuk afternoon dah)
as usual..lambat lagi buat entry
tapi bukan busy sbb boss or banyak keja
tapi disebabkan chicken....
hah..........
kalu chicken chop..
cedap gak la
tapi..
nie chicken lain...
chicken pox...
emmmmm..ianya telah menyerang..
sapa.....
my little princess bam bam
tgk..dah bintat2 dah muka, badan, kaki, buntut tembam dia
dan merata2 lagi
alahai..sian dia.....
start kena sabtu hari tu..
nampak 1,2 dah...
semalam..kuar dah banyaks...
malam semalam...gie kinik..
amik ubat..yg mana dia tak makan pun
jenuh nak berperang nak suap dia makan
and for my hero encem
so far so good
tapi pagi nie pun dah nampak 2,3 biji gak
plus dia deman
Iris tak demam..
Ian je demam
bgn pagi tadi kul 5..
"Mummy, Ian demam..."
ala sian hero Mummy..
nasib la semalam dah amik ubat sekali
plus my hero nie...sgt senang makan ubat
~~~
end of story
pagi nie gie opis usual....
isi borang cuti for 2 hari
and here I am now..at SEREMBAN
kalu dua2 makin teruk..maybe tambah cuti lagi
ye la..tak terhandle rasanya dua2 kalu stay kat KL jer
so..kena la binta bantuan power puff Tok Umi..
will update more..dr seremban .....(byk nak citer gak nie)
:-)
kengkawan...happy working yer!!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. sabar ye bam..bam..comei stiap org pasti mrasai ni...anak2 ibu suma dah kena ,ibu dah masa sek dolu2...ayah 2thn lps bru kena paling teruk smp kdlm mulut pun ada n mc 1bln tau.....bpantang ye t cepat baikye..take care...

    ReplyDelete
  2. alahai sian dak iris... kena strong gak la.. jaga budak2 yg kena chicken pox ni... teringat mirul dulu kena masa umur dia genap setahun.. kena plak ngan campak skali.. adduuiii hai.. tak lena tido dibuatnya.. merengek2 je

    ReplyDelete
  3. alahai...kesiannya..cepat sembuh yer dua budak comel..makan ubat.

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh..klu dua2 kena mmg kena byk bersabar la melayan anak2 yg tgh sakit tu

    ReplyDelete
  5. alahai..kena chicken pox pun duk pose comel2 lagi..menggeramkan sungguh haihhhh

    ReplyDelete
  6. alahai...s edihnyer... get well soon iris... ishhh terkenang ms eB kena kecik2 dolo... 2 x tuh... huwaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. alahai.... sian iris.. xpe..kena kecik2 lg bagus.. mcm syafiqah dulu. tp harap cepat2 baik... n hopefully ian xkena..

    ReplyDelete
  8. alahai kesian bam bam iris ituuuu/......moga cepat ok..abang ian pon same

    ReplyDelete
  9. tq semua !!! sayyyyyaaanngg korang!!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...