Banjir

since hari ahad 
negara dikejutkan dgn berita mengejutkan kita semua
banjir melanda banyak tempat di negara kita semua
Shah Alam, Klang, Jelebu...
banyak tempat lagi
:-(

tgk pic2 ni pun
Allahuakbar
memang sayu sangat
ramai sangat yg terejas
hilang rumah, hilang harta benda, kenderaan,
binatang ternakan, binatang peliharaan
Allahukakbar
x leh bayangkan apa perasaan mereka
yg menghadapi semua ni
moga mereka diberikan kekuatan & semangar utk menghadapi semua dugaan ini
Allahu

kawan blogger kita pun ada yg terkesan...Nad 
rumah dia pun masuk air
semalam tgk Nad update dah surut dah
dlm proses nak membersihkan
moga dipermudahkan semua urusan dear 💓💓💓
rumah Mak Ngah Mummy Ayu di shah alam & rumah cousin Mummy Ayu di klang
turut sama terjejas
tgk pic2 keadaan dalam rumah diaorang pun
dah luluh hati Mummy Ayu
x terbayangkan mcm mana pula perasaan diaorang
moga terus tabah & moga semua urusan dipermudahkan
aamiin

terima kasih pd semua pihak yg menghulurkan bantuan
bomba, polis, NGO, and semua rakyat Malaysia 
yg turun padang menghukurkan bantuan yang x putus2....
tanpa mengira bangsa & agama
alhamdulillah
hanya Allah yg dpt membalas jasa baik kalian
aamiin
mari la kita sama2 membantu
mana yg termampu
and sama2 kita juga berdoa pd Allah
moga semua urusan mereka dipermudahkan
moga mereka kuat & tabah hadapi semua
moga mereka dikurniakan rezeki yg lebih baik
menggantikan apa yg mereka telah hilang
Allahu... x tahu nak cakap mcm mana lagi
sbb kita x menghapapi semua ni

tgk pic, tgk video yg dimedia sosial pun
laju jer air mata ni, sakit dada tgk 
:-(
apa lagi mereka2 semua kan
doa x putus buat mereka
moga hari2 yg mendatang lebih baik dr sebelum2 ini

percaya pd ketentuan Allah
"Allah tak uji hambaNya melainkan Dia tahu hambaNya itu mampu menghadapinya"
💓💓💓

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. sedih tgk mangsa2 banjir..
    ilang hrta benda sekelip mata..
    semoga mereka sume tabah.. =(

    ReplyDelete
  2. smoga dipermudahkan segala urusan smua mangsa banjir

    ReplyDelete
  3. Cousins LZ 3 keluarga tinggal di Taman Sri Muda. 1 keluarga terperangkap di SK Taman Sri Muda 1. Mereka salah sebuah keluarga yang tak dapat bekalan makanan hingga 24 jam, bekalan elektrik terputus dan sehelai sepinggang. Minggu depan baru dapat jumpa dan tolong apa yang perlu..

    Banyak pengajaran kita dapat dari bencana banjir kali ini kann MA..

    ReplyDelete
  4. sedih..sad days untuk negara kita

    ReplyDelete
  5. Ujian yg sangat berat utk mereka yg terlibat.
    Korban nyawa juga agak ramai di Selangor sahaja :(
    Sama2 kita doa dan bantu mana yg patut.

    ReplyDelete
  6. Sedih...sebab tu along x update kat blog...bukan bermakna x amik peduli...cuma x sampai hati nak tengok kesusahan diorang...ada gak sepupu terlibat sama..dari sebelah mak dan sebelah abah

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...