Wedding cousin

ni la sebab nya merentas negeri 
weekend lepas tu

ada wedding cousin
pas tu ramai yg datang
nak gather2..almaklum lah...lama x bersua muka
so...gigih jugak la kitaorg
tu pun hujan ni
plan asal nak turun shah alam..jumaat petang tu
Ayah memang Mummy Ayu & adik2 x kasi bab drive jauh2 ni
memang kami akan drive bawa kan
adik2 Mummy Ayu masing2 ada hal
so Mummy Ayu la memberanikan diri...
but x jadi gerak Jumaat petang tu
sbb hujan
so...sabtu pagi drive..hujan but x lebat sangat
slow2 jer
sampai shah alam..siap2 tukar baju semua
naik keta ngan adik ipar & Shyra....1 keta je ke Sg Bidor
1 1/2 jam jugak la...pegi tu
hujan je
time tu ada gak nampak kawasan yg dah mula naik air dah..
:-(

makan2, posing2
tunggu pakcik & family sampai dr Johor semua

dah semua adik beradik ayah ada
Ayah Mummy Ayu no 1
pas tu Pak Ngah, Pak Teh, Pak Cik, Bibik & Pak Su

alhamdulillah ... berkumpul semua adik beradik
kami anak2 pun posing2 dah mana yg ada

 
ada baby
emmmm....lama x peluk2 baby
4 bulan...Fahim, anak cousin Mummy Ayu

gebus...dap polok2...

dalam kul 3 lebih tu kami gerak nak balik ke shah alam
tunggu hujan, x reda pun

sekali....memang sampai ke malam tu x berenti ujan
and... syukur alhamdulillah...kami naik 1 kereta je
kalu Mummy Ayu drive, mau berenti tepi jalan nangis
sbb banyak sgt kawasan yg banjur
jalan nak ke shah alam pun banyak yg tutup
memang penat dok dlm keta hari tu
5 jam lebih
dlm kul 8.30 mcm tu...baru kami sampai rumah kat shah alam
alhamdulillah

time tu dah start banjir
jalan2 byk tutup
ramai yg terperangkap semua
Allahuakbar
sedih sgt baca kat sosial media
nampak yg kat tepi jalan
doa x putus
moga semua urusan mereka yg terlibat dipermudahkan
diberikan kekuatan & semangat utk menghadapi dugaan ini

rumak Pak Ngah Mummy Ayu kat Shah Alam pun banjir
yg kenduri tu
cumanya diaorang semua kat lg, so rumah x de org
jiran yg call maklumkan
Allahu..
and rumah cousin Mummy Ayu
hah..rumah baby Fahim tu kat Bukit Raja ...pun sama terkesan dgn banjir

pagi tadi masing2 baru balik & tgk rumah
Allahuakbar....sedih tgk
x tinggi sgt air..sampai paras buku lali je
but..lantai, furniture semuatu byk la yg rosak
motor terbalik, freezer pun terbalik
maybe sbb arus kuat kan

sama2 kita bantu mana yg termampu
and sama2 doakan moga semua urusan mereka dipermudahkan
aamiin....

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. seronoknya kan..dapat berkumpul dengan keluarga dan saudara..

    ReplyDelete
  2. Seronok dapat berkumpul saudara mara beramai2

    ReplyDelete
  3. Sesekali berkumpul memang seronok kan...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...