Final Score - Netflix

last two days ..kalu x silap
tapi dlm minggu ni jugak la
Mummy Ayu tgk 1 movie ni
Final Score
cita ni cita lama dah..tahun 2018
ntah mcm mana..godek2 cari nak tgk cita apa..jumpa cita ni
baca sinopsis ..layan gak
so...tengok la

cita ni mengisahkan hero ni...Knox bawak anak buah dia gi tgk bola
nak dijadikan cerita stadium bola tu kena hijack oleh org jahat of coz
ntah apa nama tah...
org jahat tu cari abang dia..which is org jahat jugak but dah berubah jadi baik
bukan takkan berubah jadi baik je, dah berubah muka & berubah nama sekali
so..memang adventure la nak cari kan
but..org jahat..sanggup je buat apa saja

so... masa tgk nak cari abg dia..
hero ni dpt tau...sbb dia ni ex soldier, to tau je la kan
bila dpt sorang..dah kantoi..
siap ada bom semua

pas tu anak buah yg dia bawak tu, terpisah plak
sampai la dpt kat tangan org jahat
lagi la dia mengamuk kan

action movie but best la
org jahat tu pun..bijak
semua access dia dah study dah

yg best tu
ada 1 scene gaduh kat kitchen dlm stadium tu
uiishhh..ngeri...terjerit2 Mummy Ayu tgk
sampai Ian ckp..Mummy jangan tengok la kalau takut
1 scene je pun...but scary
mau taknya...ada part, potong tangan masuk deepfryer....
mcm goreng tangan
pas tu..grill muka
adei...siap bunyi2....
pas tu x cukup..celup muka plak dlm deep fryer tadi
kalau tgk wayang, mau kena halau dah Mummy Ayu rasa
sbb sbb terjerit2
😅😅😅

real la diaorang gaduh tu
cita ni xde cintan cintun
memang the whole movie...semua dlm stadium tu jer
mula2 tu ada la kat rumah semua
best la..cuma ada part lawan2 tu
kasar & ngeri part yg kat kitchen tu la
ish..serius ngeri 
pastu yg lain ok jer

ending..mesti la hero menang kannn
and yg abang org jahat tu...giler ar..
kenapa? he he he...
penat2 cari...sekali...

eh..x leh la nak spoil
kannn? 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. saya ni makin tua makin penakut kalau ada ganas2 ni... seram... kalau ada pisau ke darah ke, mmg tak sambung tgk selalunya.. haha

    ReplyDelete
  2. dah lama tak usha netflix. nnt boleh lah tgk. kita layan.

    ReplyDelete
  3. Kena fikir kalau nak tengok.

    ReplyDelete
  4. Part ngeri selalunya tutup mata. Hehe. Kalau kat Netflix skip je.

    ReplyDelete
  5. Last week layan Squid Game..sampai habis...banyak plot twist

    ReplyDelete
  6. Tak pernah tengok lagi movie ni rasanya. Dah makin banyak movie lakonan bautista ni kan.

    ReplyDelete
  7. Aduh.. Macam best je.. Nak kena tengok juga nie..

    ReplyDelete
  8. Lama tak tengok cerita lakonan Pierce Brosnan. Saya baca part gaduh kat kitchen tu jadi ngeri sendiri huhuhu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...