Tinggal Satu Bintang by Acik Lana

ok..
dah lama sangat tak baca novel
and tak review novel
(ye la..x baca..he he)
last review hari tu....novel Acik Lana jugak..

and this year... Tinggal Satu Bintang
by Acik Lana

special tau novel kali ni
sbb ada hard cove slip case
cantiks sgt
 💓it!!!

baca blurb dulu....

masa pre order tu
dah excited tau
bila Acik Lana kasi tau dah pos
lagi la
pas tu..bila ada yg ckp dah terima
and yes...1 jan tu jugak sampai

and of coz..review versi Mummy Ayu plak
 
hero - Tengku Bakti
dia sakit...mcm kena buatan org gitu
bila tidur je, mesti mimpi ada binatang berbulu yg kejar dia
lapah & nak makan dia
pendek kata..memang nak Tengku Bakti ni mati la

one day..ada perempuan plak hadir dlm mimpi Tengku Bakti ni
and perempuan ni cuba selamatkan dia..dr binatang berbulu tu
emmm...

perempuan tu..of coz..heroin nya... Seri
but in real life, diaorang x kenal & x pernah jumpa

hingga lah one day mak Tengku Bakti ni bawa dia 
gie berubat kat kampung

Seri & mak dia..keja sbg tukang masak kat rumah penginapan
di mana Tengku Bakti berubat tu

kat situ la baru la diaorang berjumpa
walaupun pertemuan kali pertama tu...ada salah faham sikit

bila dah clear semua
Tengku Bakti tahu yg Seri cuba tolong dia
disamping Tok Mat...yg cuba merawat Tengku Bakti

mucul plak...Habib, tunang Seri
jelous x tentu arah dgn Tengku Bakti
but..best gak watak mamat ni
buat kelam kabut skt
but sian kat Seri la

diaorang berjumpa dlm mimpi
sama2 lawan binatang berbulu tu
in the real life pun..dah jadi kawan

best sgt susunan jalan cerita Acik Lana buat
mcm kita sama jugak la dlm mimpi tu
bila dah start baca tu
memang susah nak stop la

apa endingnya?
berjaya ke Tengku Bakti & Seri lawan binatang berbulu tu?
Seri & Habib .... berjayakah?
or Seri & Tengku Bakti.... how???

plot twist nya
x sangka betul siapa yg buat mcm tu kat Tengku Bakti tu
and kenapa dia buat...
but puas hati sgt dgn endingnya
⭐⭐⭐⭐⭐
5 bintang...for Tinggal Satu Bintang

as usual...mesti dpt autograph dr Acik Lana
keep on writing!!! 

pertengahan bulan ni pun
sampai lagi sebuah novel..by my fav writer jugaks
emmm..best best! 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. wahh bestnya jalan cite dia..
    lain dr bse..
    mcm nk kena beli jgk..
    novel acik lana xpernah mengecewakan!

    ReplyDelete
  2. Jalan cerita bagus. Takdelah klise. Macam hasil tulisan RAM pulak jenis bertemu di alam mimpi hingga ke alam realiti

    ReplyDelete
  3. Semnagat nak baca novel tu hilang lama ntah bila akan muncul lagi...hahahaha

    ReplyDelete
  4. Wah.. siap ada cover.. terbaiklah..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...