Demam tapi nak gie sekolah jugak

salam and morning semua
selamat hari isnin..
minggu baru...
pagi nie.....
tetiba kul 5 tadi....
my hero bangun...
"Mummy, Ian demam.."
alahai..siannya
dengan batuk sekali..
(batuk tu..semalam pun ada sikit..tapi masuk petang..tak batuk dah)
so..bangun....suap ubat semua
kasi air masak
nak letak cool fever dia tak nak plak
so..just letak kain basah kat kepala 
pas tu....dia layan cartoon
(Ian memang suka bangun pagi2....layan cartoon)
ari nie tak leh nak cuti 
sbb last week dah banyak cuti kan
so...just pesan ngan Ibu..Ian takyah sekolah la ari nie
and kalu tak ok..minta Ibu bawak gie klinik jab
sekali tadi sampai opis call Ibu..tanya Ian demam lagi tak
Ibu kata
hero Mummy nangis2 nak gie sekolah
Ibu kata...Ian demam sikit jer..
mandi semua ok jer
Ibu nak mandikan air panas pun tak nak
emmm.....
bukan main rajin lagi Ian
maybe.....
sbb Ian nak gie sekolah
sbb....esok Ian exam
so..kena la gie ari nie kan
plus dia excited nak kasi duit kat Cikgu dia....nak beli CD concert & graduations day dia...
so..tu yg excited tu...
harap2 takde apa2 la....

Iela ~ Ian still sekolah lagi
tak tau napa tadika dia buat graduation cepat sgt
but sijil tadika lum dpt lagi pun
hari tu....sijil kosong jer
pas nie ada mini sports day lagi tadika dia
maybe lepas exam..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. Bgs ian..harap2 kekal gitu okayh smp bebile..

    Get well soon ian..mmg skang nie musim kan..;)

    ReplyDelete
  2. Ian hero yg bsmngt la ni...demam still kuat lg gi school...semoga Ian cpt sembuh..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...