Baked Day ~ CIS

nie la projek Mummy Ayu malam semalam
layan kan Iris nya projek kat sekolah

hari ni....ada "Baked Day"
so..parents dialu-alukan
baked something utk jualan kat sekolah.....masa lunch time
and hasil jualan didermakn utk sekolah
Iris request brownies
Mummy Ayu kata..idokla
jenuh tak tido malam semalam
kalau wat brownies
nak baked, nak packing lagi
so...last week lagi
Mummy Ayu dah buat siap2...choc chip cookies
1st round
siap bakar
and hasilnya

2nd round...
buat color choc plak
resepi sama je..
cuma kurangkan tepung, ganti ngan koko powder
plus choc emulco skt..kasi lagi gelap
and hasilnya....
so....semalam...
dok la layan packing satu2 ni
sbb nak jual hari ni
siap sticker bagai...kasi nampak tomei lagi
plus sticker tu pun ada
kalau takde, takde jugak..
he he
mula2 tu simple & plain je
and...
siap!!!
tak tau apa cita nya hari ni

mujur Iris jer
Ian...tak kisah plak suruh wat apa2
plus...dia yg akan tolong bab jualan
sbb semua jualan akan diuruskan oleh student council
and..he is one of them!!!
:-)

its open to parents
but ..Mummy Ayu kena gi airport tengahari ni
so..tak dpt la gi

ptg ni...appt sepital Iris plak
full day!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Bagusnya sekolah buat macam nie.. Lebih bermakna untuk anak-anak.. berjualan dan menderma..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...