Shopaholic Louis

satu lagi cita korea yg Mummy Ayu baru abis layan
padahal cita lama
he he
Shopaholic Louis

citer yg sgt comei
simple je
but..best la layan

citer ni mengisahkan Louis ni...

anak orang kaya..of coz la kan
parents mati accidents since dia kecik lagi
just dia & nenek dia jer

tapi dia tak duduk ngan nenek dia
dia duduk tempat lain
but ... dimanjakan
apa nak semua dapat
and hobi Louis ni... shopping
paling dia suka..shopping online


sampai tak tido malam
shopping online punya pasal
guna tak guna..belakang kira
siap ada bilik khas..utk brg2 shopping dia

satu hari...tetiba dia otw nak melawat nenek dia
tup tup...dia hilang ingatan
punya la comot...

dia tak ingat siapa dia
apa pun tak ingat
emm....misteri kan???

heroin plak...

dia dok kampung..
ngan nenek & adik lelaki dia
one day...adik lelaki dia lari dr rumah..ikut kawan2 gi bandar
and..nenek plak mati
so..dia pun gi bandar..nak cari adik dia

dia bawak ginseng..nak jual la kononnya
leh la wat belanja
sbb ginseng yg rare
so..dia jumpa 2nd hero

paksa beli..
sbb bag dia, duit dia semua kena rompak

tgh dia jalan2..
dia jumpa hero
and..dia amik jaga hero

sbb nya hero pakai baju adik dia
but..tak ingat apa2 pun
so..heroin jaga..dgn harapan one day hero ingat balik

dah la miskin, jaga plak mamat yg hilang ingatan ni
baik sungguh la

but....nasib dia makin baik
dapat kawan baik...
hero pun dapat kawan yg baik

dapat rumah..walaupun ada masa..
hero ni mcm menyakit kan hati
sbb dia still ngan hobi dia
shopping..
guna duit heroin
lawak jer

heroin pun makin stabil
dapat kerja

mamatyg beli ginseng dia...mcm 2nd hero la

ada masa, sampai heroin paksa dia pulangkan balik
barang dia beli tu

kasi keja
and at the same time..
dia pun mcm minat ngan heroin
emmm...

hero...dalam tak ingat tu
pandai plak jelous
ha ha ha...

last2....misteri terjawab
mcm mana dia boleh hilang ingatan..
emmm...

and...butler @ penjaga hero..jumpa hero


kira happy ending la
tapi sementara nak happy tu
mcm2 la..


best!!!



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

Jemputla komen di sini...