Drama korea baru ~ Romance is a Bonus Book

lama giler tak layan cita korea yg baru
takde yg best
byk ulang 2tgk..cita korea yg lama2
mcm2 la
sekali...jumpa cita ni
Romance is Bonus Book
emm...mcm menariks
plus hero pun....menariks
so...mula la layan
ok..jalan cita simple
heroin..tak kenal
but..ok la
nampak senior lagi dr hero
and..yes..
hero Lee Jong Suk as Eun Ho
hampi2 kena langgar keta..masa kecik2
and heroin Lee Na Young as Dan I yg selamatkan
sampai patah kaki & tangan
so....Eun Ho kena jadi org suruhan sampai Dan I baik
since that...diaorang rapat sampai la ke besar
Eun Ho ada hati ngan Dan I
but...pendamkan
sampai la Dan I ni kawin
which is dia tak approved pun mula2 but..terpaksa ok
sbb dah cinta mati kononnya

but..end up Dan I bercerai gak
husband dia bankrup and ada perempuan lain yg tolong bangun balik
Dan I ni....pandai & bekerjaya la sebelum kawin
but..bila kawin..dia quit & focus pd married
ada anak perempuan sorang

but bila dah bercerai..dia kena bangun balik
cari keja bagai nak rak
but susah...sbb dah 7 tahun stop
dia dok kat umah lama dia yg nak diruntuhkan 
sbb no where to go
anak dia.....dok asrama
so memang dia alone sgt
dia curi2 keja sbg maid kat umah Eun Ho
simpan baju2 dia...kat bilik store rumah Eun Ho ni
Eun Ho tak tau pun
until 1 hari tu..rumah lama dia..betul2 nak diruntuhkan
so..dia curi2 dok umah Eun Ho
but.. kantoi
so... dia kena ceritakan semua kat Eun Ho ni
and..of coz la kan .. Eun Ho kasi tinggal semua

Dan I..dpt kerja mcm office boy la
kat office Eun Ho...tak guna pun pengalaman or sijil dia
memang start fresh

Eun Ho terkejut gak
but..dia ok..
syarat...buat tak kenal kat opis
and..rahsiakan pasal diaorang dok sama

nak lagi menariks..
ada one day ni... Dan I nak gi interview keja
(sebelum dpt keja kat opis Eun Ho)
kaki dia melecet..sbb kasut
bukak la sebelah kasut...kena tendang plak kasut dia ke tengah jalan
dah la hilang
but..ada one guy yg amik kan kasut tu
and simpan kan
ujan plak...Dan I nak beli payung
anak call minta duit plak
tak jadi beli
dia sedih..buang lagi sebelah kasut tu
jalan2...dalam ujan, kaki ayam
and..terserempak plak ngan mamat tu
mamat tu is our second hero...Wi Ha Joon as Seo Joon
alahai..tomei!!

and....since jumpa lagi
Seo Joon ni dah mcm suka ngan Dan I
lepas dr tu..diaorang kerap jumpa & jumpa
and..jadi kawan

cerita ni...byk menceritakan pasal life..editor, writer,
kerja2 yg melibatkan buku
sbb tu tajuk pun bonus book
Eun Ho ni...editor
Dan I ni...bekas copywiter
Seo Joon ni plak...cover illustrator
so...berkaitan kan

Eun Ho pernah approch Seo Joon utk kerja ngan company dia
but Seo Joon tak nak..and byk tanya pasal sorang writer yg terkenal 
but dah stop menulis
and.....ada salah ckp apa ntah..
Eun Ho ni marah 
so...diaorang berdua tak ngam

kali kedua jumpa
Eun Ho ni bengang la
sbb Seo Joon ni rupa2nya berkawan dgn Dan I
and terang2 plak confess..dia minat ngan Dan I
emmm......which is ep 6
malam semalam layan

tercabar la kan
Eun Ho plak...ada sorang lagi office mate dia ..
dalam diam minat ngan dia
Jung Eugune as Hae Rin
sama tempat keja gak...
dia ni junior kpd Eun Ho
pernah gak try confess but Eun Ho terang2 ckp..
diaorang just officemate 
not more!

so....
2 hero 2 heroin
tak tau la pusing2 mcm mana lagi
sbb baru ep 6
semua ada 16 ep jer
mcm biasa

sekali lagi..
Mummy Ayu terjebak dgn second hero syndrome
byk kali dah mcm ni
mengarapkan miracle
heroin pilih second hero
but..terang2 poster pun pic hero & heroin kan
so...memang tak la kan
sian second hero kan
he he

sapa2 yg kaki cita korea
jom layan..
Romance is a Bonus Book
setiap sabtu & ahad..kat Korea
by monday..dah leh dah tgk online
Mummy Ayu layan kat Netflix jer
so..kena tunggu la
bila kuar kat Netflix.selalu ada notification

* oh ya..ada satu lagi cita korea lama,
yg Mummy Ayu baru layan...best gak
nanti wat review gak..cita 2016 kalu tak silap
emmm..punya la  lama kan?
baru layan
he he

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. wehhh Lee Jong Suk! hahahaahah

    saya pun lama tak tgk, semua mcm tak best je menyampah...

    ReplyDelete
  2. Romantik cerita dia.. Sha selalu tunggu habis tayang baru tengok.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Menariknya.
    Kena Cari la drama ni.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...