Bekal breakfast...

menu pagi ni
mee hoon singapore daging + kuah cili kicap
Mummy Ayu memang x breakfast kat umah sebelum gi opis
so...kena la bawak breakfast ke opis
either masak, bawak bekal
or tapau apa2...

selalu & prefer utk masak breakfast
sbb sekali siapkan breakfast utk Ian & Iris
and tapau sekali for Ibu & Ayah
sbb Ian & Iris ke rumah Tok Umi & Tok Abah nya
tak kira la masa sekolah dulu or masa PKP now

kalau malas or tak de idea nak masak apa
Mummy Ayu akan belikan roti or apa2 la
janji ada sarapan...so Ibu X yah la penin2 nak sarapan apa
unless Ibu dah inform awal2...dia ada prepare apa2...
baru Mummy Ayu x beli or masak apa2..

satu lagi sbb dah terbiasa rasa nya
bangun masak breakfast ni

masa sebelum gi Bangkok dulu
Iris memang nak bawak bekal
masa kat Bangkok plak
Ian & Iris memang akan breakfast sebelum gi sekolah
and Iris still bawak bekal jugak
and now...dah jadi kebiasaan la
kan?

kawan2... breakfast apa pagi ni?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. sedapnyeee!
    arini xbreakfast sbb puasa.. hihi

    ReplyDelete
  2. ammi cuba start balik IF..badan rasa macam dah naik ni. so pagi ni minum nescafe o without sugar je.

    ReplyDelete
  3. Hari ini makan nasi lemak lauk paru.. hehehe..
    Rajin mummy ayu memasak..

    ReplyDelete
  4. Harini breakfast nasi goreng air tangan mak mertua hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...