The King: Eternal Monach

tgh hangat movie korea ni..
sbb ada Lee Min Ho

The King: Eternal Monarch
mula2 layan memang mcm confius 
but lama2...
ok..memang layan
and tak sabar tunggu new episod
sbb drama ni still on going

esok..last ep dah.. ep 16
selalu nya Mummy Ayu akan tgk x kasi habis
bila dah kuar next episod..baru abis kan
ha ha ha...
takde la suspen sgt
boleh mcm tu?

isnin baru ni
layan ep..14 & 15
tapi ep 15 tu...tgh half je
esok kuar ep 16
baru layan sampai habis ep 15 tu
and ep 16 sekali

tgh sedih ni..
harap happy ending la

meh review skt ek

cita ni mengisahkan hero ni..Lee Min Ho ni 
bapak dia mati kena bunuh ngan pakcik dia ..Le Rim ni
yg x puas hati sbb tak dpt jadi raja
dia cuba bunuh hero jugak
tapi ada someone yg tetiba muncul from nowhere
so hero membesar & jadi raja

Le Rim ni nak amik something harta kerajaan
mcm seruling made from buluh
its call "manpasikjeok" yg dipercayai ada kuasa
but hero kecik tu dpt selamat kan
and its cut into two
so..hero ada setengah, Le Rim ada setengah
and..time tu jugak la hero dpt pas polis heroin
and he did believed... heroin tu yg selamatkan dia time tu
but tak pernah jumpa heroin...


bila dah besar..hero baru tau "manpasikjeok" tu ada kuasa utk membuka satu pintu 
di kawasan buluh ..ke dunia yg lain
and..kat situ hero bertemu heroin
Lee Min-Ho Reigns In The Drama 'The King: The Eternal Monarch'
chewah!!!
and satu demi satu masalah timbul

rupanya Le Rim dah tau kuasa "manpasikjeok" lebih awal
and..dia dah keluar masuk antara dua dunia tu
and..dia dah tukar2 rakyat/ penduduk kedua dunia tu

kononnya....dua dunia ni parallel 
siapa yg ada kat Kindom of Korea (negara hero)
ada juga di Republic of Korea tu (negara heroin)
sama identiti, tarikh lahir, family, fingerprint..semua la
kecuali nama of coz

so Le Rim ni...masuk ke Rep of Korea..bunuh lelaki yg sama muka dgn dia
and bunuh jugak watak hero yg masih kecik time tu kat sana
oh hero nama Lee Gon
so..watak Lee Gon di Rep of Korea dah mati
The-King-Eternal-Monarch • Drama Milk
bila melibatkan dua negara/ dua dunia ni
mula2 penin & confius kejab
but lama2..slow2..ok...baru faham

Lee Gon jumpa dgn heroin...Tae Eul
anak kpd instructor taekwando
peg polis...
of coz la dia heran
mcm mana hero aka Raja ni ada pas keja dia, kenal dia
sedangkan dia x kenal pun
The King: Eternal Monarch: Episode 2 » Dramabeans Korean drama recaps
no id, siap ada duit gambar sendiri
ha ha ha
One Seoul - Money + Lee Gon's face = Perfect 💵😍 🎬 The... | Facebook
but lama2...
Tae Eul pun pegi ke Kindom of Korea tu sendiri
baru la dia percaya...ngan Lee Gon ni
and their help each other utk satukan kembali "manpasikjeok" tu

satu lagi watak yg Mummy Ayu suka dlm cita ni is...
Woo Do Hwan Shows Off Duality By Portraying 2 Contrasting ...
di dunia hero...dia Jo Young
pengawal pengiring yg paling rapat dengan Lee Gon since kecik lagi
di dunia heroin..dia kawan dgn heroin Jo Eun Sob
byk tolong kerja2 polis...
but...Lee Gon tinggalkan Jo Young utk assist & jaga heroin di Rep of Korea
and bawa balik Eun Sob ke Kindom of Korea utk tolong dia kat sana
power watak ni...
sbb jadi je dia bawa kedua2 watak
sorang serius abis
sorang lai gila2...fun..

so far..of coz la 
Lee Gon & Tae Eul dah jatuh cinta
but..tak tau lagi mcm mana kesudahannya
dpt kan diaorang bersama...happy ending
or terpisah antara dua dunia
emmm..suspen

and Le Rim yg jahat tu
dapat balik tak disatukan "manpasikjeok"
sbb dah banyak sgt kejahatan di buat oleh Le Rim tu
x suka dia..jahat tul

tunggu esok malam ek

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Tengok sampai episod 4 je. Slow sangat drama ni jadi bosan. Best ke??

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...