3 in 1 punya cerita ni
he he he
pun boleh kan
iftar day 2..jumaat lepas
menu...pajeri nenas, ayam guyeng, ikan masin, sambal udang
lepat pisang, karipap, keaw tiau daging
balik keja tu....
memang time Ibu baru nak start masak
so..leh la masak sama2
time buka biasa nya Ibu akan masak
Mummy Ayu assist je
and masak2 menu sampingan
and kuihs...
Jumaat tu.....Mummy Ayu wat kuih lepat pisang
buat dah siap dah malam nya tu
sbb pagi tu kan ada cekodok pisang masa sahur
so..malam nya tu siap2 dah balut lepat pisang
so Jumaat tu..just kukus je
buat sikit je pun
bukan la 5 ketul ni
ada lagi kat bawahnya
pas tu siap2 bahan
wat keaw tiau guyeng plak
emmmm...alhamdulillah
siappppp
iftar day 3....sabtu lepas
emmmm....simple but mcm meriah jugak la
Ibu masak kari ayam
Mummy Ayu goreng sayur & ikan pekasam
pas tu..rebus nasi impit sikit
partner kan ngan kuah kacang & serunding kelapa
(ada stok dlm freezer)
than..Ibu siap2 bancuh adunan
hijau & kuning
Mummy Ayu pun..menjala & mencara
kuih cara & roti jala
alhamdulillah.....
iftar day 4...ahad, semalam
Ibu ckp weekend kita gantung kuali periuk
lets go param!!!!
so semalam pecah rekod dah...kami ke pasar ramadan
semua menu tapau je
penuh la jari Mummy Ayu & Iris
gi bertiga je ngan Ibu
Ian x nak ikut
dia request roti john & nasi tomato
ayah nasi kerabu
acu nasi beriani kambing
Iris sushi & chic wing
Ibu samosa
Mummy Ayu nasi minyak daging masak hitam
plus bubur kambuk
total lost semalam ...emmm almost RM 80+ jugaks la
sesekali ok la kan
selalu x dapat la...
wahh rajin nya MA buat kuih :) saya pun pergi param jugak semlm, beli kuih muih etc, memang tak masak2 pun heheheh
ReplyDeleteHow I wish I could have the skills (and kerajinan) of making kuih-muih tradisi ni ..kalau duduk dekat dah gi belajar dgn MA dah ni :D
ReplyDeletewah buat sdiri kuih lepat, kuih cara tu pun fav juga..stakat ni kuih mmg beli je aku
ReplyDeleteSemua dah mahal sekarang ini.. Sesekai gantung periuk kan..
ReplyDeletesedapnya uew tiawwww🫰👍🫰
ReplyDelete