Manisnya Cinta

mood baca novel...dah pelan2 datang...
but still frust..tambah2 bila baca ..ada yg dah abis dah baca My Precious Iris tu...
but..its ok..

baru abis baca novel nie...
Manisnya Cinta

tu pun..gara2 tgk kat instagram Fazura,,
dia tgh shooting cita nie
emm..mcm best...
tambah2 tgk pelakon2 dia..wow..
and..pengarah plak..Bernard Chauly..pengarah cita Istanbul Aku Datang
so..harap2 movie pun meletup mcm Istanbul Aku Datang ..
:-)

so..Manisnya Cinta
hasil karya AnisAyuni
and keluaran Alaf 21
novel nie dah lama dah..
Mummy Ayu jer yg baru baca

sinpopsis kat belakang novel...

tak nampak sgt pun

so.layan sinopsis versi Mummy Ayu jer la yer..

Ifti Liyana...seorang ID ....heroin dlm cita nie
dia couple ngan Fredo..dah lama
but mcm tak feeling sgt
and..nak jadi cita Fredo ada perempuan lain..
and ..diaorang pun clash...

Ifti pun..pasrah
and..tiba2 dia kenal ngan Nazmi....
seorang lelaki yg mcm misteri jer
but....ada tarikan yg tersendiri...

Nazmi...hero dlm cita nie
ada cara yg tersendiri untuk memikat Ifti...
dia pun berpura2 mcm selekeh..Ifti..ok jer
bawak keta buruk..pun Ifti ok jer..
and..dr situ..Nazmi yakin
yg Ifti nie tak memandang semua tu

but Ifti pula mcm tak sure jer ngan Nzami
tarik tali...jual mahal
but dia yg sendiri rindu bila tak jumpa
plus Nzami mcm banyak rahsia...misteri..
selalu hilang..pas tu tiba2 muncul...
one day..Iftin ternampak Nazmi ngan seorang perempuan..mesra
pulak..
so..Ifti pun tarik diri
but dia memang kecewa...
Nazmi pun terkejut dengan keputusan Ifti
but...
rupanya...yg Ifti nampak tu..bukan Nazmi

and..endingnya..of coz la happy ending
cita nie..best .. sweet..and tak sabar nak tgk cita nie kat layar perak
plus...dah tau watak2 ..
so mcm leh bayangkan jer...
tak sabar....
si cantik manis...Fazura as Ifti Liyana
siencem yg macho......Shaheizy Sam as Nazmi
wow....he sure looks good in pilot uniform...
Lisa Suruhani plak as Izelea
adik beradik....sweet..
Zaibo ni..confirm jadi bapak diaorang la nie
Faizal Husin as Baktiar..
abang ipar kepada Ifti Liyana
Baktiar nie....suami kakak dia
but kakak Ifti ni..Kak Aida dah meninggal dunia
and..tinggal anak2 dia 3 orang Adura, Aiman  & Elida
which is..dah macam anak2 Ifti Liyana sbb masing2 pun panggil Ifti .Mama
and..mula2 Nazmi ingat...betul2 la anak Ifti
rupanya anak buah Ifti...

emm..menariks..
jalan cerita dah best
pelakon pun..best
and...pengarah pun..best
wow..tak sabar nie
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...