Projek X Didi ..weekend lepas

okay..nak cita pasal projek Didi weekend lepas..
sabtu tu..pagi2 lai Didi dah plan itu & ini.....
and..masa kitaorg kuar tu..
Didi pun singgah la beli barang2 yg dia nak..
kayu kayan, gergaji, paku2...
emmmm..nak buat apa tu???
nak buat rumah ker???
hah....Ian & Iris of coz la..
over excited ....
diaorang pun sama nak tolong Didi bertukang
and...dah nak malam..
baru la siap..
tu dia...
tapi..time tu..kosong lagi..
emm...agak2..sapa la penghuni rumah kecik nie kan???

malam tu..lepas maghrib..baru kami gie jemput penghuninya..
walaupun..tanpa kerelaan Mummy Ayu
2 bag...yg berlubang2..
of coz la something yg alive
and..another pets...
emm....nak buat mcm mana..
Didi kan suka bela binatang
so..terpaksa la Mummy ikutkan jer
bak kata Didi..
"ok apa Didi suka binatang, dr Didi suka perempuan lain"
omg..minta simpang, minta dijauhkan..
bukan apa..dah mcm2 binatang dah kat rumah Mummy Ayu nie
plus..dah mcm2 dah kita org pernah bela..sebut jer...
but..malam tu..ada gak 2 ekor lagi yg Didi bawa balik..
tu dia...
ayam serama plak..
last week lagi dia dah beli...but sekor jer
but simpan kat kedai dulu..sbb takde rumah kan
bila weeken..baru buat rumah N bawa balik ayam tu
and..masa nak amik tu..tokei kedai tu jual yg betina tu..murah
sbb takde partner kan
murah2 tak murah..ayam serama kan?
pagi dok berkokok la yg jantan tu..but bunyi perlahan jer..

so now....ayam serama
and Ian yg kasi nama...
Si Jalak and Mummy Ayu yg pandai2 kasi nama yg betina tu..Si Jijah
he he he...

lovebirds...

and....
the chamelion
and..semua haiwan2 peliharaan Didi nie..
diurus & diselenggarakan oleh Didi
Mummy Ayu tolong skt jer...

bukan apa..selain tak minat
bela binatang nie.komitmen tinggi..
mcm nie.kalau nak jenjalan mana2..hah..mcm mana?
entah la..
and Didi punya la suka
bila Ian pun sama joint side dia...
suka ngan mcm2 binatang nie..
and Ian rajin tolong Didi ngan binatang2 nie..
Iris..tengok2 jer boleh la..mcm Mummy kan?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. wahh bestnye ada mini zoo!!!pandai didi ian & iris bertukang,sure happy gile bdk2 tu

    ReplyDelete
  2. hehee.. saya yg ada 4 ekor kucing tu pun dah pening kepala time nak berjalan

    ReplyDelete
  3. Banyak nyer binatang, kt rumah sy ada kura2 jer, tp sy x amik port pun...x minat sgt

    ReplyDelete
  4. Wah rajin bela haiwan ek
    Kita mls sebab mls tang taik dia tu haha

    ReplyDelete
  5. wahhh pandaii nyer ..
    nak try buat lah nnt..
    heheh

    ReplyDelete
  6. asben aida and aida memang tak minat bela binatang. pokok yg ditanam pun semua kering hi hi hi... jaga anak-anak jer la...

    ReplyDelete
  7. Waaaa!
    Mini zoo! :)
    Best tp byk keje sket la kan kak?
    Tapi takpe, bahan buangan haiwan2 ni kerja didi kan? :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...