Bunga Iris Mummy

nie la dia..
bunga Iris Mummy Ayu..sbtu lepas..
dr my princess dah bertukar jadi my flower dah..
dah siap make up & dah siap in costume
tu pun jenuh 3 kali tukar..
mula2 bunga kuning sbb tgk pic latihan..Iris pakai color kuning
sekali cikgu kata color merah..tukar la
dah pakai color merah..cikgu kata..oren plak..
emmmmm...mcm2 la cikgu nie...
Mummy Ayu with my flower
jenuh la pujuk & bodek dia...suruh senyum
emm..senyum mcm tu jer la....

pagi tu memang kelam kabut
kami sampai..agak lambat
but..lum mula lagi la
bila sampai..tgk ada budak yg lum make up lagi
ada ker cikgu tu suruh Mummy Ayu make up kan..memang tak la kan
last2 Ibu yg jadi bidan terjun..tolong make up kan bebudak yg tak siap lagi..
ada la kot 2, 3 orang
Mummy Ayu dok layan  Iris la..kena jaga mood my flower hari tu
sbb muka dia dah lain bila sampai tgk..org ramai
emmm...
Ian..nasib baik la ada geng dia.Ainul, kakak pada Auni tu
so..dia memang pandai bawa diri..good boy
and..ada gak dia tolong kipas kan Iris...takut peluh2 kan...
tq sayang!!!

nie Iris ngan geng2 tadika dia...sebelum mula
nasib baik gak Iris punya tadika..yg 1st kena perform
so..tak yah la lama2 tunggu..
tu pun kelam kabut
sbb...suppose ada 4 bunga, 
but last minit..sorang bunga dah nangis2..ngamuk2...tak nak join
so..tinggal la 3 bunga

tu pun..mula2...Iris kata tak nak..
nak Mummy..
aii..takkan la Mummy pun nak join kot
(ganti bunga yg sorang tu leh?)
nasib baik..ada kawan dia...tarik tangan Iris
amik tempat..baru ok....
see....3 flowers...
mula2 kuncup la nie konon..
lepas tu..kena siram ngan tukang kebun..bangun..
goyang2 tangan..

butterfly pun datang


main2 ngan butterfly
semua pun muka masam jer..
my flower Iris .. lagi la

lepas tu..buta takut plak..
(takut ker tu?)

sbb...lebah, spider & sekor lagi tu.. tak tau la ulat apa..
datang..buat kacau la konon..

pas tu..gaduh2 ngan tukang kebun
of coz la tukang kebun menang

bunga2 pun happy....

ala tomei nya my flower yg masam tu....

dah abis..

overall....ok la ...

pas tu...ada 3 lagi persembahan dr 3 tadika
jalan cerita lain2 sikit jer
but semuanya..ada bunga, ada butterfly...pokok2....

yg tadika nie..siap ada monyet, rimau bagai...

masuk tadika yg last nie
Mummy Ayu dah tak larat nak bangun dah..
snap dr tepi jer
yg nie..takde lakonan..just tarian jer

selain dr persembahan nie..
ada mcm2 lagi..
ada sukaneka, ada futsal, ada netball, ada mewarna
siap ada galah panjang lagi
semuanya budak2 tadika
but majoriti acara berjalan serentak
so..tak leh la nak tengok sangat
plus cuaca panas...
and..paling Mummy Ayu tak puas hati..
kenapa la tak buat dlm dewan persembahan nie..
ada jer balai raya kat sebelah tu
but..tak guna
buat la..kat badminton court tu
dgn panas jer..ibu bapa yg dtg tgk..dok la kat tepi2..
and mcm kami nie..nasib baik la ada tikar cikgu Iris bawa
dah macam berpicnic dah...
memang panas..
what to do kan?

settle jer persembahan..Mummy Ayu pun balik
malas nak tunggu sampai abis..
dah petang sikit baru msg2...dapat tau tadika Iris dapat no 3...ok la ..
:-)

seronok la
sbb masa Ian dulu..takde pun mcm nie
just masa gradution day tu la..memang happening
tgk Ian menari India...
kali nie Iris plak.jadi bunga..
emm..pas nie..apa la pulak kan?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Aisey.. Ksian budak2 kene berpanas
    Comey jek iris.. Hee

    ReplyDelete
  2. kesian budak2 duk tengah panas..
    apa pun iris tetap comel walaupun masam

    ReplyDelete
  3. penat dia la
    mana nk senyum
    byk kali kena tukar warna..

    ReplyDelete
  4. comey sangat
    cuma berpanas kesian tgk bebudak
    tak buat dlm dewan ker

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...