Dah beli kain untuk baju raya..

tahun nie mcm awal sikit 
beli kain untuk buat baju raya...
sbb..
tahun nie Daddy nak tempah plak baju melayu dia
so..kena la beli kain & tempah awal2
takut tailor taknak terima plak kan...
so..tema tahun nie ialah...
hitam for Daddy & Ian
but untuk baju melayu Ian..
nanti nak beli siap jer
so..just beli kain for Daddy jer..
and...tak sempat snap pic kain tu....Daddy dah bawak gie tempah dah..
sbb tailor kat KL kan
beli hari rabu lepas, semalam Daddy 
but black is black la kan
so..tak snap pun..dah leh bayang dah..hitam
but....
of coz la Mummy Ayu tak nak la pakai color hitam
so...for Mummy Ayu ngan Iris..
Mummy Ayu pilih nie..
yg atas tu..
ada corak2 ada bunga kecik2..
color pink, hijau sikit & ada gak color hitam..
ok tak?
matching gak kan...?
yg pic 2nd tu....color orange...for Mummy satu &
 yg orange pink2 tu...cotton for Iris
and yg last pic tu..color choc....for Mummy Ayu jugak..
ada kawan my sis..dia baru balik dr bandung... & jual kain tu
so...beli la satu
so..dah 3 pasang dah for Mummy Ayu..
ok la tu kan..
plus hari tu tempah baju 3 pasang pun lum dapat lagi..
tu pun leh buat baju raya sbb dah dekat pun

baju melayu for Ian..beli siap jer
tu pun plan nak beli awal ..senang...
pas tu..nak beli baju2 jalan for Ian & Iris
kejab jer kan dah nak raya
emmm..kengkawan..dah mula shopping ker?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. akakpun tahunni bersedia awal gak.. entah apa pasal nyer tahler... mungkin lebih awal lebih baik...

    ReplyDelete
  2. Waaah dh ready semua.. eina semangat kureeng ni, sbb en suami tak cuti tahun ni..huu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...