Shoplinks.Asia

Wednesday, September 11, 2013

Eksperimen Cinta

sementara Mummy Ayu tengah busy2 keja nie..
malam semalam dah sipa dah draft enty review nie
so..kengkawan layan la yer..

nie novel yg the latest Mummy Ayu dah baca..
Eksperimen Cinta
keluaran Karya Seni
hasil Karya Anjell....

sinopsis belakang novel
Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Dan tak sangka pulaTengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?
Demi syarikatnya, Damia buat keputusan gila juga! Tak ada jalan keluar melainkan cakap, “saya setuju!”Damia letakkan syarat dengan harapan Tengku Aaron batalkan niatnya.
“Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya. Sebab saya ni pisau cukur...”
“Oh, ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo, aku lagi suka. Kikislah banyak mana harta aku. Aku tak kisah. Harta aku bertimbun-timbun…”
Gagal dan gagal. Akhirnya bersatu juga! Bagi Tengku Aaron semuanya tak lebih daripada sebuah eksperimen saja. Dan bagi Damia, selagi belum lafaz talak terucap, selagi itulah maruah Tengku Aaron akan dijaga. Berjayakah Tengku Aaron Shah meneruskan eksperimen cintanya? 

and..sinopsis versi Mummy Ayu of coz la kan...
heroin cita nie....Damia berjumpa dengan Aaron untuk tujuan business 
tapi..tetiba jer Aaron ajak kawin
emm..terkejut la Damia
but..after kena ugut ngan Aaron..
terpaksa gak la Damia  kawin ngan Aaron

bagi Aaron plak
dia kawin sebagai percubaan jer
boleh?
dia dah boring hidup sorang, family pun suruh kawin
so..dia pun kawin la..
tapi..calon isteri dia....mestila menepati piawaian isteri2 yg bersesuaian 
dan sedap mata memandang..

maka..Aaron pun kawin ngan Damia
tapi..as usual...
kawin on paper & depan mata Ibu bapa diaorang jer
belakang..masing2 ngan haluan masing2..

tapi...Aaron nie sweet gak,
caring..
and Damia pun.....

so...adakah berjaya eksperimen cinta Aaron?
jatuh cinta kan mereka?
apa endingnya?

kena la baca novel nie

novel nie..jalan cerita..mcm biasa jer
but cara olahan cerita tu menariks
membuatkan kita nak baca, dan nak terus baca...
best!!!!

2 comments:

Gieyana said...

Mcm menarik jer..:)

Iela Fazielah said...

betul..olahan certia dia yg menarik...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno