Shoplinks.Asia

Monday, September 23, 2013

Korean movie yg cedih sangat ~ Miracle Cell No. 7

okay..
nak review cita korea lagi..
(sempat lagi tu petang2 nie..)
dah dapat lama dah cerita nie
but... lunch tadi baru la dapat tengok
sbb..diaorang cakap cita nie sedih sangat...
so..kena tunggu boss takde la baru leh layan..

Miracle Cell No. 7
korean movie ..... 2 jam jer cita nie

cita nie mengisahkan Yong Goo....seorang bapa yg kurang ok dr segi mental dia
tinggal ngan anak perempuan dia yg sgt comel & bijak...Ye Seung
diaorang take care each other..
 
semuanya berpunca dengan bag sekolah sailor moon nie jer
Ye Seung nak sangat bag sekolah Sailor Moon nie
and bag sekolah nie plak...tak banyak jual..
nie yg last..hari2 diaorg dtg tgk bag nie
and....Yong Goo pun janji, bila hari gaji dia akan belikan bag sekolah nie
but...1 hari..ada sorang budak perempuan dah beli bag nie
and..budak perempuan plak..anak ketua polis kat situ...
Yong Goo cuba halang
but kena pukul la of coz ngan bapak budak tu..

nak jadi cerita..
one day..budak perempuan tu.....
kebetulan nampak Yong Goo...
and Yong Goo dok follow la budak tu sbb bag sekolah sailor mooon
and..tetiba budak perempuan tu tergelincir..& ada batu jatuh atas kepala dia...and mati kat situ..
Yong Goo...cuba selamat kan..CPR...
but ada makcik tua nampak & dia salah faham..
and..ingat Yong Goo buat perkara tak baik..
Yong Goo kena tangkap
and..disebabkan budak perempuan tu..anak ketua polis..
diaorang tak siasat detail
terus Yong Goo nie masuk penjara..
masuk cell no 7..cell yg paling hardcore gitu
mula2 cell mate dia layan kasar gak
but diaorang pun pelik..
sbb Yong Goo nie mcm tak ok..
and..1 hari Yong Goo nie dah selamatkan ketua bilik dia...
and...utk membalas nya..
ketua bilik tu tanya apa yg Yong Goo nak..
laju jer Yong Goo kata..dia nak jumpa Ye Seung
emmm...diaorang nie memang pakar..
so......dapatla diaorang seludup masuk Ye Seung nie
time nie jer..dah cedih...
time dlm cell tu..
mcm2 jadi..
lawak jer
ye la.. nak sorok budak perempuan dlm pejara..adventure gak la...
but diaorang ok jer..

pas tu....nak seludup kuar pun..jenuh gak la...

pas tu........pd masa yg sama..ketua kat penjara tu
dok peratikan jugak..
kenapa Yong Goo nie mcm pelik jer
dia tak nampak jahat
so..dia pun dlm diam.siasat kes nie
and....
ketua penjara tu sama2 ngan geng cell dia
cuba tolong nak selamatkan Yong Goo nie dr kena jatuh hukum mati...
pada masa yg sama..
ketua penjara nie tolong jagakan Ye Seung
so..Ye Seung dapat la selalu masuk penjara..
ngan bapa dia...

comel sgt Ye Seung nie
semua geng cell tu suka ngan Ye Seung
plus dia bijak....

dapatkah Yong Goo diselamatkan????
emmm.........

nie Ye Seung bila dah besar...
yg pakai baju polis tu..ketua penjara yg jaga Ye Seung tu..
kira bapa angkat la....

and..bial Ye Seung dah besar
dia jadi peguam
sbb nak dapatkan keadilan tentang kes bapa dia....

cerita nie best sgt..
ada kelakar
ada sedih
takde cinta cintun ok...
kelakar & sedih
kisah anak & bapa
and
kisah sahabat....

so...jom ramai2 tengok cerita Miracle in Cell No 7 nie
and...
jom nangis ramai2...
:-)

4 comments:

BaNu Syah said...

aah cite ni mmg best..nak baca review2 drama korea leh baca kat blog saya http://mulan-sahbanu.blogspot.com/p/review-korean-drama.html

diana said...

tengok iklan dia kat tv nampak macam lawak..ada sedih jugak rupanya..

norey said...

mcm best jerr bila mummy ayu citer ni..walau bukan kaki korea...tapi nak tgk citer ni....

mrs kayrul said...

tengok ramai review cite nie best...mana nak tengok nie???

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno