Shoplinks.Asia

Thursday, September 19, 2013

Nice Guy/ Innocent Man

ok..nak cita pasal drama korea yg Mummy Ayu baru abis layan..baru2 nie...
cita nie ada 2 tajuk...Nice Guy atau pun..Innocent Man

emmm........ada member kat opis ckp cita nie best
so..apa lagi..layan la
plus hero pun tomei..
and..jalan cerita nie..lain dr yg lain..

meh Mummy Ayu cita sikit yer..

okay..hero cita nie...Kang Maru...
dia nie bakal doktor..
hidup susah gak la..

and...ada adik perempuan sorang..Choco...
dia kena jaga adik dia yg sakit...

heroin jahat....Jae Hee...
dia nie wartawan yg baru meningkat naik
diaorang dah kenal sejak kecik
sbb..Maru nie selalu tlg Jae Hee...kena pukul ngan abang dia
abg Jae Hee nie..jahat & ala2 gangster la..

diaorang punya la sakan bercinta
Maru punya la sayang gila ngan Jae Hee
sehingga kan satu hari tu..Maru nie tgh jaga adik dia sakit,
dia dpt cal dr Jae Hee..minta Maru dtg kat dia
Maru tinggal Choco...minta kawan baik dia..Jae Gil nie jagakan adik dia..

rupa2nya Jae Hee dah bunuh sorang lelaki
and..dia takut..
maru suruh serah diri..sbb self defence
but Jae Hee tak nak korbankan kerjaya dia yg sedang naik
so..sbb sayang gak..
Maru mengaku yg kononnya dia yg bunuh lelaki tu..
emm...
Maru kena penjara 5 tahun..
bila dia kuar penjara....
Maru berubah..
dia jadi pendendam..
dia keja kat bar..plus jadi gigolo
mainkan hati perempuan..
emm...sbb dia dendam ngan Jae Hee ni..

satu hari..dlm flight..
ada sorang perempuan..sakit..
emm..nie heroin baik...Eun Gi

and..nak jadi cerita jugak..
Eun Gi nie..anak tiri Jae Hee tu..
emmm....
lepas  Maru masuk penjara..
Jae Hee kawin dgn orng kaya nie..bapa kpd Eun Gi
and..ada anak lelaki gak sorang..

masa dlm flight tu..Eun Gi tiba2 pengsan..
so..flight attendance minta kalau2 ada doctor dlm flight tu
and..sbb takde doktor lain..Maru pun tlg
and..msa tu la masing2 terkejut sbb 1st time jumpa..lepas dah lama..
so..makin dendam la Maru nie
sbb Jae Hee..dah berubah..
and...mula2 sbb nak balas dendam..
Maru rapat ngan Eun Gi ni
but.....Eun Gi betul2 suka ngan Maru plak

but..Maru time tu..mcm ada suka sikit but..dendam lagi lebih
so....dia confess semua2....
and..Eun Gi pun marah gila..
pada masa yg sama...
Jae Hee plak menggatal ngan peguam family diaorang..

yg tua tu..suami Jae Hee
yg pakai spek tu la peguam jahat tu..Min Young..

and...hubungan skandal diaorang terkantoi..
sampai la bapak Eun Gi/ suami tua Jae Hee tu mati
and..dia mati pun...sbb Jae Hee ngan peguam Min Young nie...
emm..makin panas ..

and..pada masa bapak Eun Gi nie mati plak
Eun Gi tengah gaduh ngan Maru
sampaikan ..
Eun Gi accident ngan Maru

masing2 berlanggar dgn sengaja dlm tunnel..
emmm.....
suspen kan???

disebabkan accident tu..
Eun Gi hilang ingatan & hilangkan diri dr dunia luar

yg tau & jaga pasal Eun Gi...secretary dia..perempuan tu
and...peguam dia..yg encem nie..Jun Ha

peguam nie..memang baik
plus dia pun sebenarnya suka ngan Eun Gi
and..happend to be..
peguam ni saksi masa bapa Eun Gi tu mati
dia terdengar dlm phone..yg Jae Hee & peguam Min Young tu terlibat dlm kematian bapa Eun Gi nie
but..dia tak boleh nak serahkan bukti tu sbb peguam Min Young tu plak
ada bukti bapa Jun Ha nie terlibat dlm kematian mak Eun Gi dulu
emm..berbelit2 gak kat sini

okay....lepas Eun Gi hilang ingatan..
Maru plak....sakit gak sbb accident tu..ada darah beku dlm otak..kalau tak silap la..
doctor nasihat dia buat pembedahan
but dia dok tangguh2 sbb mcm2 urusan dia kena uruskan..
and..dia rahsiakan pasal sakit dia dr semua orang...
and...tiba2..dia berjumpa dgn Eun Gi balik
and..dia bersetuju dgn peguam Jun Ha nie..nak tolong Eun Gi dptkan hak dia balik...
kompeni bapak dia tu..
sbb Jae Hee..dah makin berkuasa la of coz..
so..dia pun tolong Eun Gi..

and..diaorang pun..makin ok..
and..memang sweet sgt..
and...masing2 dah suka sama suka
but Maru selalu ingatkan Eun Gi...
bila dia dah dpt balik ingatan dia..maaf kan dia, jgn marah kan dia
Eun Gi pun..makin ok..
and...tiba2..dia ingat balik semuanya

but..dia marah sgt2..
and tak leh maaf kan Maru

sian sangat Maru time tu
sbb Maru dah mula sayangkan Eun Gi

and..Eun Gi pun..
dlm marah2..
dia tak boleh nak bencikan Maru
sbb Maru nie memang 1st love dia

yg Jae Hee pulak
cuba nak dapatkan cinta Maru balik

memang tak la..
sbb Maru dah sayang kat Eun Gie
plus..dah banyak kali dia buat Maru

ending dia....
(Mummy Ayu cerita terus la yer)
penyakit Maru makin teruk..
dia kena operate secepat mungkin
time tu la baru Eun Gi  tau segala2nya..
kawan baik Maru yg cerita semua2..
and..dia pun menyesal..
but..sebelum nak operate tu pun
Maru sempat selamatkan Eun Gi dr kena tikam ngan peguam jahat tu ..Min Young
last2 dia yg kena tikam..
and..lepas operate tu..
Maru plak yg hilang memori..
bukan hilang ingatan
but..dia tak kenal ngan semua org yg dia kenal..
and..dia plak bawak diri..sambung belajar bidang doktor kat luar negara
dgn bantuan sorang prof lama dia (yg memang suka ngan Maru sbb Maru nie pandai)
and..balik tu...dia buka klinik kat kg lama dia
and..Eun Gi plak buka bakery dekat2 ngan klinik tu
and..hari2 diaorang jumpa..but tak kenal
but Eun Gi suka intip Maru nei..amik gambar
Maru plak..hari2 mesti gie bakery Eun Gi..
kira mcm ada kaitan gitu


and..at last.diaorang bersama juga..

suka...suka..

Jae Hee & peguam jahat Min Young tu masuk penjara
padan muka
adik Maru..Choco..kawin ngan kawan baik Maru tu..
memang diaorang suka each other pun
peguam encem tu pun..ok2 jer...

suka...sbb cerita nie lain dr yg lain
penuh dendam but ada gak love2 nya..

1 comment:

adeQ said...

Suke sangat song joongki (kang maroo) dlm cte ni.. sangat manly.. ottokeeee... jatuh cintaaaaas

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno