Shoplinks.Asia

Wednesday, September 4, 2013

"Mummy, kita nak pegi rumah Dato' Najib"

nie cerita dr minggu lepas..
but..baru hari nie la nak bercerita..
plus..surat pun baru dpt hari isnin hari tu..
baru la boleh cerita..

tajuk..tak leh blah..
tapi tu la ayat Iris...
bila Mummy Ayu tanya..Dato' Najib tu sapa?
Iris jawab.."ntah"
boleh??
tapi..ye la lan..budak2...

alkisah nya..tadika Iris buat rombongan ke Putrajaya
yup..antara tempat yg diaorang akan gie.rumah perdana menteri (boleh ke gie)
yg buat Mummy Ayu risau tu
sbb bukan tadika Iris sebuah jer..
plus tadika2 Kemas..kawasan Rasah
meaning...2,3 bus gak la kan
emm..
Iris tu dah la manja plus cerewt
rombongan..1 hari..
makan...mcm mana?
sapa nak jaga dia..dgn bebudak tadika yg lain tu
so..Mummy Ayu pun ckp..takyah pegi la..lain kali kita jenjalan sama2 ngan Daddy semua
but..
dia insist jugak nak pegi....
so...Mummy Ayu minta tanya ngan Cikgu tadika dia..boleh tak Mummy Ayu join sekali..as a guardian
and..nasib baik..cikgu dia kasi..sbb Mummy Ayu pun AJK..
diaorang memang bawa 3 org AJK sekali
(emm..bila plak aku jadi AJK tadika tu..ntah la)
but at least..Iris boleh pegi..
plus..
Mummy Ayu tak risau...

so..esok Mummy Ayu berombongan la ngan Iris.
and..nie jadual esok..
uiii..sampai petang tu
penatnya...

emmm..nak bawa apa yer?
kena gak standby stok makanan & minuman utk Iris...
nak bawa topi....panas kan kat area putrajaya tu
satu bag la nie kena bawak esok
and..esok..Mummy Ayu cuti la 1 hari
nasib baik bos pun takde..gie Penang..
so..line clear la..
:-)



No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno