Shoplinks.Asia

Thursday, September 12, 2013

Rombongan Iris ke Putrajaya

aii..lama dah dok peram2 pic & entry nie dlm draft..
hari nie..tak boleh tidak..kena update gak..

last thursay punya cerita nie..
Iris kan gie rombongan rumah PM..
emm..tu dia..Iris nagn kengkawan dia
ready nak naik bas dah..
and..bukan Iris jer pegi..
Mummy dia pun join sekaki...
:-)
Mummy Ayu ngan Iris..dlm bas..
Iris seronok sgt sbb 1st time kan gie rombongan sekolah
(Ian.jelous jer sbb dia tak pernah gie lagi mcm nie...sian hero Mummy)

sampai2 jer..kami gie opis apa..tak ingat la..
masuk dewan..tgk video pasal Putrajaya
siap nyanyi2 lagi jalur gemilang..

Iris ngan 2 org cikgu dia
plus kengkawan yg join rombongan tu ..
ada 18 org semuanya..

lepas dah abis tu..baru gerak ke rumah PM
banyak plan bertukar sbb hujan
so..kami just gie rumah PM jer..
lain2 tempat yg dirancang..tak jadi
tapi...nasib baik tak jadi
sbb jenuh yg jaga bebudak tadika nie
tau2 jer la kan..
kami gie..18 org kids
2 org cikgu tadika...
parents..ada 2 org perempuan..2 org lelaki
but..bebudak kan..bila dah ngan kawan2..
memang la..

apa pun..semuanya ok..

yg cedihnya...banyak pic kat putrajaya tu tak leh nak transfer kan
:-(
tak tau kenapa hp Mummy Ayu ni..
kat bahagian camera tu..
tak leh nak buka, tak leh nak copy..
now amik gambar semua guna Line camera jer..atau pun camera 360
emm....nak kena hantar klinik ni Miss Pinky ku..

sepanjang rombongan tu.
pas nie memang berguna
sbb semua bebudak..sama bju, sama suar
color pas & tali pas nie la yg membezakan diaorang
and..kat pas tu..ada nama, tadika mana and no hp cikgu tadika
ok kan?
(banyak tadika yg join adn total semua budak tadika hampir 1000 org..
wow!

and..as per token..
masa nak balik tu..
semua dpt nie..
button badge gambar PM
masa gie rumah PM tu..
suka la diaorang kan

# hari nie pun Iris ada aktiviti luar lagi ngan cikgu dia
kali nie..tak leh nak ikut sbb cikgu & 8 org budak tadiak dia jer pegi
dah msg dah cikgu dia tadi, harap2 ok la
sbb dia nie cerewet...bab makan minum
so..semua dah Mummy Ayu bekalkan..
nanti kalau cikgu dia amik gambar & pas kat Mummy Ayu
Mummy Ayu update kan yer..
aktif plak tadika Iris nie..


4 comments:

Nad MamaZN said...

Jauh iris naik bas :)

Rizziela said...

seronoknya budak2 dapat g mcm tu kan

Iela Fazielah said...

menarik..tu best sekolah kemas ni..byk aaktiviti

ibuayu said...

..bising..berlari adatlah anak2..tapi yg penting keselamatan..akak baru balik bw rombongan..ada tu tak pernah naik bas..ialah sekrg semua org ada kereta..hehe

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno