Shoplinks.Asia

Monday, September 2, 2013

Peraduan Si Comel

start cita jom..
mula2..cita pagi sabtu dulu..
ye la.step by step kan
pagi tu..as usual..
gie tesco..shopping barang2 nak masak..
ng n Ibu of coz..
and..masa nak balik tu..
tgk..ada orang set up booth amik gambar nie..
wah..menariks ni..
dulu pernah gak try ajak Ian & Iris amik gambar kat sini
but masing2 tak nak..
plus orang ramai..
kali nie..memang takde org sbb booth pun lum siap
so..Mummy Ayu tanya la..lama lagi ker?
dia kata..dlm 10-15 min jer
so..kami pun tunggu la..
Mummy Ayu dok bodek & pujuk Iris
Ibu/ Tok Umi plak..dok pujuk Ian
and..finally..
siap dah pakai baju....
Ian....just pakai jaket
Iris plak pakai baju gown pink princess..
org tu kata sleeping beauty

and Ian...yg mula amik gambar dulu..
uncle cameraman tolong zipkan jaket
time nie..nampak gak Ian muka cuak jer..

and..Ian dah mula..in action

Ian..senang..
dah besar kan..
so..dia just ikut jer arahan cameraman tu

and..hasilnya......
emmmm...
ada gaya model tak?
love it!!
semua pic pun Mummy Ayu suka

and..bila time Iris
of coz...Iris .."nak dengan mummy.."
emm.Mummy dok la sebelah stage tu..
jenuh la suruh dia senyum...
:-)
and..hasilnya..
nie yg 1st 3 pic..
masam jer..
pun....
but she is so lovely..
cuma muka masam tu

Iris ikut apa yg cameraman tu suruh
but..senyum..cikit sangat

and..semua pic pun lebih kurang jer
sbb dia...malu +takut
but ok la...sbb dia nak gak amik gambar
Mummy Ayu takut dia nangis jer
but..naisb baik dia tak nangis...

and....2 pic yg terpilih untuk join contest tu...
nie 2...
and..2 pic nie jugak Mummy Ayu pilik untuk frame besar...saiz A4
siap...
:-)
love it!!
just tinggal nak gantung jer..
Ian & Iris..posing2 kat rumah dgn frame tu..

balik rumah..
Iris.."Mummy...esok kita nak amik gambar lagi kat situ tau, kita nak pakai gown lain pulak"
boleh?

3 comments:

Iela Fazielah said...

ian snetiasa hensem..tp iris...kelakar la pulak..memula takut, kat rmh nak pergi pulak..kelakar

Liza said...

sis,sy pun join kat Tesco kajang last month.baru collect hadiah hari khamis lepas.anak dpt no 3. hihii..ala suke2 je masuk. photographer yg sama gak.

eyeyou said...

iris look natural...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno