Ian & Iris pun solat terawih juga..

citer & pic khamis malam jumaat minggu lepas
tapi khamis nie baru update
sebab
pic ni dalam hp Mummy Ayu yg rosak tu
nie dah ok..baru leh share & story
~~~
malam jumaat minggu lepas...
kami satu family buat solat terawih berjemaah kat rumah
Mummy Ayu memang tak berkesempatan la nak ke surau/ masjid terawih
ngan budak bertuah 2 orang nie
takut tak terhandle
so..bila Ayah buat kat rumah
harus la join kan
and..Ian & Iris pun join jugak
dok saf belakang sekali
nie pic sebelum solat
ceria lagi lagi muka masing2

tapi lepas solat terawih rakaat ke empat
(Isyak 4 rakaat, terawih pun 4 rakaat)
Iris dah mula mengeluh

"Mummy, Iris dah penat...."
Mummy Ayu pun cakap la..
dah penat..Iris stop la..
gie tengok tv kat dapur (ruang makan)
tapi dia tak nak
"Iris nak Mummy"
alamak..mana boleh
last2 dia ikut gak..sampai abis
sambung terawih 4 rakaat lagi plus witir 3 rakaat
total semua
4 (Isyak) 8 (terawih) 3 (witir)
abis jer.
pusing2 tengok Iris dah berpeluh, muka dah merah padam
sian anak Mummy
terus buka kan telekung dia
and suruh dia gie minum air

Ian ok jer..
cuma dia dok follow Tok Abah bila bacaan kuat tu ..mula2 
mcm terganggu la kan
pas kena tegur..
ok jer

masing2 tak kacau
cuma Iris la..lepas dia dah penat..dia bising sikit la kat belakang

pas dah abis semua
tanya la Iris
best tak solat banyak2.....

"Iris tak nak dah solat banyak2..."
penat la tu
kelakar la Iris nie

Ian & Iris selalu follow Mummy Ayu time solat
and masing2 memang tak kacau
just follow je step Mummy Ayu 
alhamdulillah



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. ala comeynya Ian & Iris.........

    ReplyDelete
  2. hehehe xpe kt umah pon ok
    tgu bebudak dah besar skit dah paham bole la g surau kan
    kita so far mia bole handle
    tp mgu ke2 tarawih dia malas nak g dah hahah memula je rajin

    ReplyDelete
  3. seronok dpt jemaah dengan ank2 kan :)

    ReplyDelete
  4. wah, bagusnye diorg!
    as usual, iris sgt comel!

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..sejuk mata memandang..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...