Isi angin tayar kereta...

believe it or not?
sepanjang Mummy Ayu drive ni
pagi tadi la... baru Mummy Ayu belajar & tau..mcm mana nak isi angin dalam tayar kereta
emmmm..tu pun sbb terpaksa
apa pun..alhamdulillah
better late than never..kan?
 he he h..
pagi tadi la..
singgah Shell..isi mingak
get my coffee
dah nak keta tu
ada sorang brother naik notor tegur
"tayar kurang angin tu kak"
"okay..tq"
"kurang angin kak, kena isi tu"
Mummy Ayu ingat...kurang sikit2 je la
sekali tgk....kurang banyak ni
so..pusing & drive ke tempat isi angin tu
alamak...cam mana ni?
terus call Ayah...and tanya ayah kat mcm mana nak isi angin tayar
ha ha ha...mujur x google je
call lagi laju kot
so..ayah guide
and berjaya...yeah!!
proud of my self kejab

sekali ada one of shell staff dtg tanya
"boleh ke kak?"
boleh... of coz
and dia pun take over...
alhamdulillah..lagi confident la
sbb yg pakar dah sampai kan
sambil dia cita..wife dia pun x tahu isi angin jugak
sama la..saya pun, baru belajar pagi ni
tu pun call ayah tanya ..how?
dia kata, next time boleh je minta tolong staff
sbb akak regular customer, mesti kitaorg tolong punya
alamak..dia pun dah cam muka Mummy Ayu
he he he..isi minyak & coffee

terus dia check semua tayar 
guest what..semua tayar pun kurang angin
😅
alamak....berapa lama la x check angin kan
tau drive je
tq so much uncle...for your help!!!
bagus2 staff shell kat situ
Mummy Ayu memang isi minyak kat situ je...

so..lesson learned this morning
dah pandai isi angin tayar kereta
😉😉😉

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. betul tu , better late than never .

    ReplyDelete
  2. Nasib baik ada orang tolong. Mesti kuran nebes tu.

    ReplyDelete
  3. at least tak reti isi angin je.. aku ni isi minyak pun tak reti huhuhu

    ReplyDelete
  4. aida tak reti!!!
    3-4 minggu, akan remind asben cek angin tayar kereta aida.
    hi hi hi :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...