Luck-Key - K movie

last week...adik Mummy Ayu cita pasal satu movie korea ni
lawak giler katanya
terus cari ...ada kat astro demand 
and terus layan la

memang serius lawak
movie lama...tahun 2016
kat you tube pun ada dah
meh story sikit

Luck-Key

cita pasal hero ni
lain macam skt hero kali ni yer...
Hyung Wook...dia ni pembunuh upahan

tapi at the end...baru tahu dia ni pembunuh upahan "versi lain sikit"
nak tau..kena tunggu sampai abis

yg ni plak...Lee Joon
dia ni mcm loser pun ada jugak
cita start..dia ni mcm nak bunuh diri
sbb dah kecewa dgn hidup dia yg serba x menjadi
but..sebelum mati, dia gi mandi kat tempat mandi awam tu

yg Hyung Wook pun...lepas dr bunuh orang
dia pun gi mandi jugak kat tempat yg sama

nak jadi cerita
Lee Joon ni terlepas sabun mandi dia
and Hyung Wook plak..baru masuk terpijak sabun tu
jatuh terlentang .... pengsan
so...Lee Joon tukar kunci loker dia dgn kunci loker Hyung Wook

so..ambulan dtg, bawak Hyung Wook & brg2 dlm loker Lee Joon
baju buruk, wallet yg ada la

Lee Joon plak
bukan main bergaya la..dgn baju Hyung Wook
wallet penuh duit, habis semua hutang dia settle kan
dgn kereta mewah, rumah mewah bagai
dia ingat nak pinjam 1 hari jer 
bila Lee Joon pegi hospital nak pulangkan balik barang2 Hyung Wook tu
dia dpt tau yg Hyung Wook tu hilang ingatan
Hyung Wook tu ingat..dia Lee Joon
sbb identiti yg dia ada...semua Lee Joon punya

alahai...sian betul
sampai nak balik rumah pun x ingat 
nasib baik ada Ri Na ni...dia ni pemandu ambulan yg bawak Hyung Wook gi hospital
masa dia jatuh kat tempat mandi awam tu
so....Ri Na ni la yg byk tolong
buat sementara..dia kerja kat kedai makan mak Ri Na ni
tapi skill..bukan main lagi
makin famous kedai makan mak Ri Na ni
suka la dia

and satu hari tu...dia kena naik van pegi keja
which is..kerja Lee Joon tu
rupanya Lee Joon ni pelakon extra
so Hyung Wook tu pun berlakon la
byk kali kena marah jugak la
sampai la dia kena jadi extra scene lawan2..
memang dia terror la kan
naik pangkat sampai jadi pelakon utama
wahhhh....

yg Lee Joon plak
dia kena upah utk bunuh sorang perempuan ni ... Eon Joo
tapi of coz la dia x bunuh
dia jatuh cinta plak ngan Eon Joo ni
and..dia protect Eon Joo

ending nya...
dpt tak masing2 identiti masiang2?
Hyung Wook dpt balik x ingatan dia?
nak tau...kena lah layan..
serius best
kelakar sgt

tambah2 part Hyung Wook tu
jadi betul dia berlakon
😂😂😂

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Boleh tengok nanti. Peneman time PKP kalau jadi. Tunggu pengumuman dari abah hari ini 😊

    ReplyDelete
  2. rasanya pernah tgk citer ni..mmg kelakar

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...