The Uncanny Counter - KDrama

sambil2 layan Mr Queen,
Mummy Ayu layan gak cita ni.... The Uncanny Counter
tu pun, lepas baca kat blog Kak Mim
kalu tak...tak sure gak cita ni best ke tak

bila tgk 1st ep, memang layan
and x leh stop la
semalam terpaksa stop jugak
sbb dah sampai ep 12 dah
sabtu, ahad ni baru ada new ep....
bertabah la tunggu new ep
ni yg x gemar layan ongoing drama
but..layan gak sbb best

ok..
meh Mummy Ayu cita sikit
pasal K-Drama "The Uncanny Counter" ni

cita ni mengisahkan satu kumpulan ni yg gelarkan diri group diaorang "Counter"
and diaorang ni keja nya memburu roh jahat & hantar kepada group Yung
utk diberikan pembalasan
ha..gitu
drama yer, layan je la kan...
sbg undercover...diaorang ni bukak restoran mee 

Mai Ok..yg makcik tu
dia ni tukang masak kat restoran mee tu
and..kelebihan dia ada la "healer"
dia boleh sembuhkan luka masa diaorang berlawan tu

Mo Tak ...yg pakcik tu
dia ni tukang potong2 sayur
dia ni bekas polis, tapi ada 1 insiden yg jadi...7 tahun lepas
dia hilang ingatan
so...dia x ingat pasal polis2 tu...
dia ni power bab lawan2 

Ha Na...kakak tu...dia tukang serve je..kat restoran tu
dia ni pun ada sejarah silam
family dia kena bunuh
dia ni kelebihan dia..boleh rasa ada roh jahat walaupun jauh
and..dia bila pegang org, boleh tau sejarah silam org tu
emmm....

and heronya ...So Moon
dia ahli baru dlm group ni
sebelum ni, kaki dia tempang
sbb accident masa kecik & mak bapak dia mati
but...sebenarnya bukan accident but dirancang
kiranya..ada org bunuh mak bapak dia

ada one day tu, tetiba dia dia dipilih jadi "counter"
tetiba jadi kuat 
pas tu dia jumpa Yung
Yung ni mcm diaorang punya org atasan
hah...gitu

sorang lagi ahli "counter" ni is atok ni
Jang Mool
dia tak keja kat restoran tu & dia pun jarang la bab lawan2 ni
but ...dia paling penting
sbb nya dia yg uruskan kewangan "counter" ni
siap kasi kredit kad pd setiap ahli...unlimited yer
siapkan transport dan mcm2 la
penting kan?

ni carta nya
ramai gak org jahat dlm cita ni
geram tul....
ahli politik, businessman, polis
ada je yg seleweng
susah la nak percaya sapa2 pun
sbb tetiba..eh, jahat rupanya

best ...sbb byk action2
and....kurang bab cintan cintun ni
memang x logik la
but ...nama pun cerita
so..layan je

as usual..16 episod
now dah sampai 12...weekend ni baru ep 13 & 14
jom layan kat netflix!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Aduhai... best ye? Ini yang tak sanggup sebab pantang betul saya dengan drama Korea. Tonton episod pertama, rasanya tak nak berkalih tempat. Kalau boleh nak tonton habis semua episod sekali harung hahahaaa!

    ReplyDelete
  2. Semua polis korup dlm ceta ni... benci lak tgk.. ada yg betul² jd polis akn kena bunuh... jang mool tu mcm suka kt miss choo... hahaha.... x sabar tgu final 2 episod weekend ni... sementara tgu weekend sy layan ceta BLACK pulak M.A... hahaha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...