K.Drama - Frankly Speaking

 satu lagi cita korea yg Mummy Ayu tengah layan
sbb still ongoing lagi
.....
Frankly Speaking
citer ni nampak mcm kelakar 
so..Mummy Ayu terjebak la layan plak

citer pasal Ki Baek..hero ni
dia ni  juruhebah and bercita2 nak jadi pembaca berita
dia ni sopan, baik sgt & memang cerah la harapan nak jadi pembaca berita tu
but....disebabkan satu kejadian
dia berubah menjadi seorang yg main ckp lepas
cakap x bertapis, jujur tak bertempat
ha...jenuh la kan

heroin nya plak Woo Joo .. seorang penulis rancangan hiburan
disebabkan kejadian yg menimpa Ki Baek tu mcm ada kaitan dgn dia
Woo Joo pun rasa bertanggungjawab nak jaga & nak tolong Ki Baek ni pulih
nak naik kan & nak bersihkan imej Ki Baek ni

ada plak org ketiga antara mereka
Jeong Hoon
dia ni penyanyi yg sedang meningkat naik
and ex boyfriend Woo Joo ni
dan juga....ex best friend masa sekolah menengan Ki Baek ni
punya la kaitan tu kan

Jeong Hoon ni mcm nak ngurat balik Woo Joo
but Woo Joo plak mcm dah tersuka dgn Ki Baek
emmm..menariks ka

cita ni still ongoing lagi
ada 12 episod..but now baru sampai 8 
Mummy Ayu baru layan sampai episod 6

kelakar & layan sgt
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. tajuk pun cute (pelakon semua lah cute kalau apa2 k drama ni!)

    ReplyDelete
  2. suke tgk cerita korea.. suka bahasanya..

    ReplyDelete
  3. Saya sempat liat trailernya, dan memang kocak sangat ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„. Betul funny rasanya. Nanti nak nonton kalo dia dah tamat. Tak suka nonton ongoing ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
  4. last tengok mamat tu berlakon citer Reply tu. Ni citer baru gak kan

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...