Journey till today....

baru2 ni ada org share kat IG story....
so Mummy Ayu pun sama la share kan

ramai rupanya yg seangkatan ngan Mummy Ayu
yela
belajar dulu masa SPM....bidang lain
belajar STPM pun bidang lain
masuk IPT pun lain lagi
sekali keja..lagi lain
tak pelik la pun....
mcm Mummy Ayu
masa SPM amik account
sbb memang minat la
but masa masuk IPT
x dpt la buat acct...belajar masak2
sempat la keja bahagian yg belajar tu
merasa la keja 5 hotel....
alhamdulillah...practical 3 hotel....
Nikko Hotel..kat Jalan Ampang dulu now dah tukar nama dah
pastu..Regency Hotel PD..pun dah tukar nama jugak
Allson Klana Resort Seremban, ni ada lagi
pas tu kerja
Mandarin Oriental Hotel..KL
ni of coz la ada lagi kan
and di situ la bertemu jodoh...with arwah suami Mummy Ayu
pas tu...dah cintan cintun..tukar la hotel
Prince Hotel Jalan Conlay... nie pun dah tukar nama dah

pas tu.....baru la apply minta kerja kerajaan
actually pak mentua offer masuk polis time tu
tapi Mummy Ayu x minat
kalu x..jadi polis dah kannn
so keja la dengan polis jugak
alhamdulillah..rezeki dpt
and until today....Mummy Ayu as kakitangan awam

kerja sbg kerani ....
but jadi PA pernah, jadi secretary pernah
jaga boss..memang ramai la kan
boss kecik, boss besar
and merasa jugak menimba pengalaman kerja di negara org lain
3 tahun 2 bulan..di Bangkok, Thailand
alhamdulillah...what a journey kan
and now..alhamdulillah
kerja dekat je ngan rumah sendiri, dekat ngan Ibu Ayah, dekat juga ngan Mak & Abah
syukur alhamdullillah
and today
jadi PA...mcm secretary jugak la
sbb jaga boss...
and merangkap kerani kewangan..
all in one
and the best part
dulu memang ada dlm list...cita cita nak jadi accountant
Allah tu Maha Adil, Maha Besar
tercapai jugak cita cita tu, walaupun lambat
sbb now memang kena buat account




"Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamuyang kamu hendak dustakan"


alhamdulillah
syukur ke hadrat Ilahi

walaupun busy, penat,
pening tetiap bulan
ngadap mcm2 ragam....
but alhamdulillah.....ada kerja
and kerja di dalam bidang yg memang Mummy Ayu minat

rasa happy & puas hati sgt bila dpt siapkan kerja setiap bulan
and satu kepuasan bila buat acc tu balance
kannnn? 

and alhamdulillah juga
kena jaga boss yg baik
x banyak ragam & manageable
tu pun rezeki jugaks

and alhamdulillah..
dpt officemate sgt best, sekepala
walaupun ada la sorang dua tu..mcm emm
but adat la kan
yg penting, boleh la bekerjasama  
apa yg penting...kerjasama!!!
semua tu rezeki


About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

12 comments:

  1. ALhmdulillah, liku perjalanan kehidupan yang panjang kan...sama ngan akak...bezanya akak x belajar tinggi

    ReplyDelete
  2. Setujuuuu mummy. Walopun kadang kerja yg kita dapat tak sesuai jurusan kuliah, tapi apapun itu kalo memang menghasilkan, dapat gaji bagus, teamwork juga oke, bos tak menyulitkan, syukuri sajalah.

    Di luar sana masih banyak pekerja yg jauh lebih kasihan lagi tp mereka bertahan.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.i tumpang happy.lovely journey indeed๐Ÿ˜❤️

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...
    Nieyl pun lebih kurang cter akak juga..nnt free-free nieyl cter dekat blog hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhh mcm-mcm liku perjalanan mummy ayu rupanya

    ReplyDelete
  6. rezeki kita kan Allah atur cantik je...
    btw ms ddk bangkok tu, berapa kali blk ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ? setiap bulan? 6 bln sekali?

    ReplyDelete
  7. lain orang lain journeynya kan. ada yg smooth ada yg banyak obstacles

    ReplyDelete
  8. MasyaAllah inspiring perjalanan MA :)

    ReplyDelete
  9. Diploma in Chef Traning tu kalau kat UITM Dungun kita panggil budak DCT atau budak Hot Cat (Hotel Catering).

    SPM - Akaun
    Diploma - Diploma in Business Studies, UITM Dungun
    Degree - The Chartered Institute of Transport (UK), UITM Shah Alam

    Kerja pernah Marketing Executive dekat Shipping Company, Shipping Assistant dekat company import getah, Management Trainee dekat Kontena Nasional dan akhirnya Penolong Pengarah di Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia sebelum berhenti kerja masa Dania 5 bulan.

    Kenangan..... :)

    ReplyDelete
  10. rabia ada share juga di blog jemput terjah komen ya

    ReplyDelete
  11. Wahh banyak pengalaman kerja MA .. Alhamdulillah rezeki tak salah alamat ..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...