projek malam semalam
dok tangguh2 menu ni
sbb x de daun pisang nya
last weekend kuar gi mydin, beli daun pisang
so jadi la malam semalam...
melepat la Mummy Ayu 😉
siap2 buat
masuk dlm peti ais
pagi tadi
kukus
alhamdulillah
siappp
satu bekas utk rumah Ibu & satu bekas utk tiffin Mummy Ayu
yeay!!!
puas bila buat sendiri
sbb leh adjust level kemanisan tu
plus simple je
separuh wat lepat,
separuh lagi wat cekodok
satu adunan dapat 2 jenis kuih
👍👍👍
Sedapnyer lepat pisang
ReplyDeletesedap lepat pisang..akak suka tambah kelapa putih tengah2 tu..atau gaul sekali kelapa...tapi nak buat tu takde masa..nampak ayu buat ni rasa nak buat plak la...
ReplyDeletesedapnya lepat buat sdiri mkn panas2
ReplyDeletebetul tu puas buat sendiri.. tambah2 bila org makan habis licin, hilang rasa penat hehe
ReplyDeleteSy suka lepat pisang & lepat labu..tp lebih suka kalo xde kelapa parut sbg intinya.
ReplyDeletesedapnyaaaa...all my life i tak pernah masak lepat hahhah tp suka jer mkn kalau jumpa kat mana2/terbeli etc
ReplyDeletesedap nya lepat yg boleh adjust kemanisan sdri ni
ReplyDeleteSedapnya lepat...
ReplyDeleteWah, dapat 2 kuih terus!
ReplyDeleteBestnya! Lepat mauzun, cekodok mauzun, dua2 feveret 😊
ReplyDeleteDulu zaman saya masih tinggal dengan mama, sering mama buat ini. Tapi dulu saya tak seberapa suka. Baru mulai suka kue2 tradisional sejak dah nikah. Aneh memang. Terkadang lidah kita jadi berubah selera. Dulu sukanya western foods, lama2 akan balik suka ke makanan lokal kan. Termasuk lepat pisang, saya jd suka setelah jauh dr mama
ReplyDeleteLepat pisang kan ? Huhh mujur kat mydin ada jual daun pisang ..tidak jenuh juga nak mencari daun pisang kt rumah sesapa kan
ReplyDelete