nie pun cita & pic..last2 week..
hari tu..sebelum birthday Iris..
Daddy ada join pertandingan....carving2 buah nie
tu yg dia busy sgt2.....
(lupa nak tanya..menang ke tak?)
dia masuk ngan kumpulan...
and..memang dah pesan ngan dia
nanti amik gambar tau
so..meh layan pic yg Daddy snap2 nie
emmmm.....
cantik kan?
dulu masa belajar kat UiTM dulu (belajar bidang chef)
ada gak try belajar buat carving nie
tapi..tangan Mummy Ayu memang keras..
plus tak minat
tak jadi2...
belajar baut bunga ngan carrot pun tak boleh
apa lagi ngan tembikai...
bunga ros...
halus jer
pas tu..buat mcm nie
pun cantik kan?
mcm2 pesen boleh buat ngan tembikai
and..rasanya
carving ngan buah tembikai paling senang (agak2 la)
sbb tembikai kan ..tak lembut sgt, tak keras sgt
yg nie....rock melon
pun cantik
betik....
and..yg nie paling susah
guna labu
sure susah
sbb labu kan keras
Daddy kata..diaorang beli 4 biji...sebiji jer yg jadi
lupa nak tanya...yg mana satu daddy carving
sbb dia masuk one group 4 orang
and..dlm banyak2 tu....
Mummy Ayu paling suka yg nie
cantik kan?
nampak sgt halus jer
kuda laut
rasa guna labu gak tu
yg nie food display....semua food tu diaorang sapu gelatine (tebal gila)
so..nampak berkilat2.....and tahan lama
sbb untuk display jer kan
and..of coz..tak leh makan
yg nie chinese chef dia buat
tu dia..Chef Daddy......
and...suka gak yg nie..
nie guna sugar
pastry chef dia buat
kira untuk display gak la..
~~~~~~
rindu time2 keja kitchen dulu
best sgt!!!
but bila tengok Daddy keja long hour
ok..tak best
and..ramai gak geng2 keja kitchen dulu (perempuan)
yg dah kawin....berenti keja
sbb keja long hour
mana nak ngan anak2...
so..diaorang quit
but ada gak..yg still
and ada gak yg jadi tenaga pengajar
so..ok la kan...
Mummy Ayu nie..
tetiba tukar bidang jadi secretary
emm.....mcm mana tu?
wahhhhhhhhhhhhhhhhh cantiknya...teruja nengok...
ReplyDeletetangan kita keras...tak berseni nak buat gini...huhuh