Rise of the Guardians..best!!!

spt yg dah diplan..
weekend lepas 
bawak Ian & Iris gie tgk wayang
cita katun of coz
kalau boleh..nak gak bawak tgk twilight..he he..
tapi takut tak sampai separuh..dah kena kuar
tiket..sabtu tu Mummy Ayu dah beli siap2..
2 adults &  2 kids
cerita..
Rise of the Guardians.......
mcm menariks
tu yg tertariks tu
Ian & Iris
beli popcorn dulu
sorang satu
kami tgk 1st show kul 12.00 noon
and...
duduk seat belakang sekali
and..1st time la..kami orang pertama yg masuk panggung tu..
he he he..
lampu tak tutup lagi of coz
and screen pun lum bukak...
so..posing2 dulu la..
Iris dah bising..Mummy bila nak start?
pulak...

bila dah start..semua ok
mula2 jer Iris mcm boring jer
sibuk gak ajak balik
ish...Mummy tgh seronok layan cartoon nie
boleh?
Mummy yg over
Abang Ian..ok jer
memang dia layan sampai abis
masuk dah tengah2 tu baru Iris ok..
tu pun ada gak la berdiri la..tanya itu, ini la
nasib kami duduk belakang sekali
so..tak kacau orang lain sgt la....

overall..
cita Rise of the Guardians nie...best sgt
sgt menghiburkan
and
sgt sesuai la kalau nak bawak anak2 gie tgk
sempena cuti sekolah kan
memang sgt sesuai..

sinopsis sikit ek:-
overall cita nie lebih mengisahkan kepada Jack Frost (rasa Mummy Ayu la)
sbb starting jer..dah tunjuk Jack Frost..
Jack Frost mula2 sedar & mula2 tau dia ada power
but..org lain tak boleh nampak dia
sbb takde org yg percaya kewujudan Jack Frost
dlm masa yg sama 4 guardians yg lain
tgh ada masalah sbb 
Pitch  menyerang
dia nak take over kepercayaan kanak2...
Pitch nak buat kanak2 tak percaya kepada ......
Santa, 
Sandman, 
Easter Bunny & 
Tooth Fairy
disamping watak2 nie..
ada gak elf2 yg comel yg cute nie
plus kelakar ..
he he he

disebabkan Santa, Easter Bunny, Sandman & toothfairy berempat jer
tak cukup nak lawan ngan Pitch tu
so...Jack Frost pun terpilih untuk jadi guardians gak
tapi...Jack Frost tak nak...mulanya
but dia still gak tolong
and...akhirnya....

.........................
tak leh la cita details
kena gie tgk kalau nak tau
but..memang ebst, memang menghiburkan
tak rugi la
kalau bawak anak2..sure diaorang suka
jgn kata anak2
kita yg mak2 nie pun..layan tgk cita nie
Abg Ian....tak abis posing lagi?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. sure seronok abih ni kan..nanti nak bawak dania la..dia ni plak bab citer2 mcm ni dia tak layan..x abih2 ngan princess dia..

    ReplyDelete
  2. umar pasti nak keluar jgk klu dah bsn sgt

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...