Menu pilihan hero Mummy Ayu

hari nie asyik cita pasal Iris jer
so..jom cita pasal Abang Ian plak..
~~~~ 
sekarang nie...
hujung minggu jer...
Mummy Ayu akan tanya Ian..
nak makan apa?
selalunya..memang ada jer menu yg Ian kasi
kadang2 jer...dia tak tau nak makan apa...
Ian akan cakap.. "masak apa2 pun boleh Mummy"
so.untuk weekend lepas..
awal2 lagi Ian dah request..tom yam
fav dia la tu
so..malam semalam...
tom yam ayam
ayam masak merah
ayam goreng
semua pun ayam
tak masak sayur pun
sbb semua sayur dah ada dlm tom yam
emm..suka la masing2..
Mummy Ayu plak masak tom yam tu tak pedas (tak letak cili pun..just cube tu jer)
lagi laju la masing2...
posing2 dulu..
and..makan time.....
bertambah la masing2 makan..
seronok tgk
"sedap Mummy masak..."
chewah....sapa lagi nak puji kalau bukan anak sendiri kan
emmmmm...saja masak extra
pagi nie..tapaukan
bawak gie rumah Tok Umi
so..lunch nie..leh makan lagi
yum yum....

* hujung minggu jer Mummy Ayu masak
kalay weekdays..memang kat rumah Tok Umi jer

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. Terbalik ngan saya.
    Hujung mggu cuti masak. Weekdays kene masak =)

    ReplyDelete
  2. oo..ian suka mkn tomyam ye.. bagus.... lama ila xmask tomyam

    ReplyDelete
  3. Bagus kalau anak2 suka makan kat rumah. Klw ank akk yg sorang tu makan memilih. Klw x pun nak mkn roti canai je hari2. Yg dua lg x kisah mkn apa asalkan kenyang.

    ReplyDelete
  4. Hilang penat masak tengok anak suka makankan

    ReplyDelete
  5. Puas hati kan tengok anak anak suke makan apa yg kita masak :-)

    ReplyDelete
  6. anak dh besar dh pandai request ok jugak kan, senang kita nak msk, then, diorang berselera nak makan.. ^_^

    samalah, weekend je sempat masak pun..

    ReplyDelete
  7. Ya mmg jarang masak...lama xmkn tomyam....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...