Desert rose - my small garden

assalamualaikum
salam rabu
good morning semua

belanja pic bunga from Mummy Ayu's small garden
subhanllah
cantiks je..
my desert rose

so far ada 3 pasu dah
mcm nak beli lagi..color kuning plak

pokok ni senang jaga
(senang2 jaga pun, ada gak sepasu mati dah)
pokok nya mcm ni

ada mcm2 color
kuning cantik kan
yg ada merah2 skt tu
hari tu nampak kat catucak
tapi pikir nak pikul tu
emmm..terus x beli

but..nak beli jugak
sbb nak bawak balik

Adenium obesum is a species of flowering plant in the dogbane family, Apocynaceae
that is native to the Sahel regions, south of the Sahara (from Mauritania and Senegal to Sudan), 
and tropical and subtropical eastern and southern Africa and Arabia. 
Common names include Sabi starkudumock azaleaimpala lily and desert rose.

pokok ni...kalau x siram dlm seminggu pun
ok katanya
but Mummy Ayu siram je hari2

ada masa pokok ni akan gugurkan semua daun2 dia
than..dia akan start tumbuh balik
and..berbunga
that the fun part
bila pokok yg kita jaga berbunga
seronok sgt tau
the feeling bila nampak bunga tu
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Tak minat gardening sebab bukan jenis green fingers kot. Hahhahahah tapi paling suka cactus! Sebabnya paling senang jaga, jarang perlu siram dan senang hidup. Siap berbunga lagi. Tapi seronok tengok orang pandai berkebun bunga ni. Contohnya nenek saya. Cantiikkk je warna-warni. Cukup cantik untuk jadi background ootd raya dengan sedara mara 😅

    ReplyDelete
  2. Cantik bunga dia.. Arwah ibu Sha suka tanam pokok ini.. senang jaga katanya..

    ReplyDelete
  3. pokok ni memang trending always.
    bunga nyer tu amat cantik. ketara mengindahkan laman kita.
    aida now sedang membangunkan projek rose jepun jer, mummyayu :)
    if berjaya projek ni, baru la nak layan bunga lain...

    ReplyDelete
  4. comey bunga dia.. kami ni takde tanam bunga. tanam daun pandan pun ala kadar hidupnya..haha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...