Jadi tokei karipap

assalamualaikum
salam isnin
good morning

projek weekend lepas
hari sabtu tu 
layan wat karipap

lepas lunch
masak inti dulu

pas tu minta ibu bancuhkan doh utk kulit plak
layan wat karipap pusing
 siap semua
ada banyak plak doh kulit nya
sayang nak buang
kalu simpan, sure malas punya

so...masak inti sardin plak

siap semua
lepas magrib layan wat karipap sardin plak
saja buat bulat2
so...leh bezakan dgn karipap ayam

kenapa buat banyak?
senang..bila nak makan
dah ada
plus plan nak sedekah kat surau nanti
so..buat sikit this week
next week buat lagi sikit
atkde la buat sekali banyak terus
kan???

have a good day
and semoga yg baik2 je utk kita semua
in sya Allah
:-)









mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. wow! inspirasi.
    aida x pernahlagi buat karipap sendiri, ayu.
    asyik la buat kuih western. terlupa kan karipap!
    anak2 dah le pemakan karipap :)

    ReplyDelete
  2. bagus niat nak sedekah tu, cantik kemenjadian karipap sis ayu ;)

    ReplyDelete
  3. kak ana suka nau makan karipap ni mummy tapi masalahnya tak pandai2 nak klim tepi dia tu failed sampai laa nii :)

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat buat karipap sendiri , sekrg byk makan karipap inti angin je --"

    ReplyDelete
  5. Wow.. memang best.. buat banyak2 lepas tu bekukan..
    Bila nak makan, keluarkan dan goreng.. hehehe..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...