Lawatan ke nursery....semalam

mcm dah lama je x gi kedai bunga
last masa kat PD tu
ada la sebulan..
he he he

so semalam gi la nursery jab
ngan Ibu
nie pun Ibu yang jumpa
sampai2 jer...suka sangat
sbb besar and ada banyak bunga
dr luar nampak dah
and bila masuk pun
wah..cantik, siap ada lanscape kat dalam tu
 pusing2..

misi utama nak cari indoor plant
yg betul2 indoor, x yah kena matahari

sbb nya..
pokok kat opis Mummy Ayu tu dah mati
x kena cahaya matahari
memang pokok in door
tapi rasanya..nak kena sikit2 gak
cahaya matahari
so....nak ganti 2 pokok tu jer
emm..2 jer

mcm la boleh 2 jer...
bila dah tgk banyak2 tu kan
pokok bungan Cik Ecah
cantik
but..takde tempat nak gantung2 kat rumah
so... x beli pun

hasil semalam
5 pokok jer...
Ibu pun terjebak beli 2 pokok semalam
ha ha ha

puas hati & murah jugak la kat sini
leh repeat lagi
sbb semalam pun dah terbekenan 2, 3 pokok lagi
tetap kan iman je semalam

kali ni Mummy Ayu nak start bela pokok bunga raya plak
🌺🌺🌺
semalam beli 2 pokok bunga raya
tunggu ek this weekend ni nak gardening
and beli pokok ni jugak semalam
Fendi kata rubber tree
pokok ni memang utk indoor tapi x de la letak kat opis
ni utk rumah
nama scientific nya
"ficus elastica"

berkenan sgt tapi selalu jumpa dah besar
ni kecik comel
suka suka
😊😊😊







 

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...